Roma inntar andreplass i Serie A

Før kveldens kamp stod Roma uten tap på sine siste 17 kamper. Optimismen er stor i det norske AS Roma-miljøet om dagen og med god grunn. Vi har en av europas beste keepere og vi har Mirko Vucinic.

 

Det så lenge ut til at Roma skulle få slite med å få med seg noe som helst fra Artemio Franchi i kveld. Det tok nemlig ikke lang tid før Roma ble trykket langt tilbake på banen. Fiorentina skapte det som var av sjanser i første omgang, mens Roma slet med å i det hele tatt holde ballen i laget. Savnet av Luca Toni ble tydelig slik førsteomgangen utartet seg. Totti var ikke i form/spillehumør og brukte sammen med Vucinic mesteparten førsteomgang til å krangle med Gamberini og De Silvestri.

 

På en dag hvor spillet ikke fungerer optimalt er man avhengig av en god keeper for å ta poeng. Og det har vi så absolutt i Julio Sergio. Vargas tror han har sendt Fiorentina i ledelsen da han banker ballen forbi Julio Sergio etter 18 minutters spill. Målet blir korrekt annulert for offside. Fiorentina fortsetter trykket mot Roma-målet og vår brasilianske målvakt må hente frem en dobbelredning etter gode forsøk fra Vargas og Pasquale da halvtimen er spilt.

 

Drøye ti minutter senere fyrer Jovetic av et skudd etter stuss fra Gilardino. Ny redning fra Sergio. Den Fiorentina-spilleren som likevel burde skamme seg mest etter sjansesløsingen er Lorenzo De Silvestri. Rett før pause kom han alene gjennom, men klarte på merkelig vis å blåse ballen både over og utenfor. Vi konstaterer at det er en grunn til at mannen står bokført med 0 scoringer i Serie A. Verdt å merke seg er det også at De Silvestris tidligere klubb som heter for SS Lazio i dag havnet under nedrykksstreken.

 

Ved pause blir Totti byttet ut. Baptista kommer inn. Det spørs om ikke 80 minutter i torsdagens Coppa Italia-møte med Udinese kom litt for tett på denne matchen for vår skadeplagede kaptein.

 

Mirko Vucinic bør gi Roma ledelsen da Riise legger ballen 45 grader ut. Montenegrinerens avslutning er sørgelig. Men Julio Sergio har ingen planer om å la clean sheet-bonusen gå fløyten og nekter Gilardino scoring da landslagsspissen kommer alene gjennom minutter senere.

 

Vår andre Julio (Baptista), gjør ikke en like god figur og man kan spørre seg om den tilsynelatende veltrente kroppen er kun til pynt, da han taper de fleste dueller mann mot mann.
Men dette er ikke dagen for å rakke ned på folk. Dette er dagen for å hylle våre helter. Så jeg gir meg der.

 

Slik kampen utartet seg var det ingen grunn til å håpe på noe mer enn ett poeng. Vi hadde ikke truffet mål ved en eneste anledning. Sebastien Frey var fullstendig arbeidsledig kampen gjennom.
Men etter 82 minutter får Roma corner fra høyre. Pizarro svinger ballen inn, De Rossi stusser ballen videre til Vucinic som brenner til, via tverrleggeren og i mål. 0-1! Det er så godt, det er så perfekt. Ett skudd på mål, tre poeng!

 

En stor takk til Julio Sergio som holder oss inne i kampen. Soleklart banens beste spiller. Midtstopperne som stod og stanget ut innlegg på innlegg fortjener også et klapp på skulderen. Mirko Vucinic, jeg elsker deg!

 

Grazie Roma!