Forhåndsomtale Roma – Palermo

I helgens kamp tar vårt kjære AS Roma imot Palermo på Olimpico. Roma er virkelig i siget om dagen, går fra det ene sterke resultatet til det andre og har vunnet sine 4 siste kamper i Serie A. Sist helg ble det en sterk 0-1 seier i Firenze, men det er liten tvil om at det kan vi takke flaksen for. Spillet må nok heves flere hakk om vi skal ha noen forhåpninger om seier mot et Palermo som under ex-Lazio sjef Delio Rossi virkelig har vist seg som et lag å regne med i toppen.

På skadefronten ser det ikke spesielt bra ut for Roma. Med både Totti og Toni skadet kan vi se langt etter To-To denne helgen også. Når man i tillegg har sendt Stefano Okaka på lån til Fulham, har man på ingen måte like god dekning på topp som man skulle ønske. Det tidligere overbefolkede angrepet vårt har denne runden kokt ned til Julio Baptista og Jeremy Menez. Skal man se på spilletiden disse to har fått den siste tiden ser det nok ut til at Claudio Ranieri velger Julio Baptista fremfor den unge franskmann. Pizarro, Vucinic, Mexes og Perrotta har også hatt litt trøbbel etter Fiorentina, men flere av disse blir nok å se på banen imorgen. Vi kommer tilbake med full tropp når Ranieri offentligjør denne imorgen.

Palermo på sin side har levert en sesong over det gjennomsnitlige, de har blant annet knust Milan, Juventus og Fiorentina henholdsvis 2-0, 0-2 og 3-0. Forrige kamp ble det og seier 2-1 mot Parma, men om Romas form holder seg også denne helgen blir det neppe lignende resultater å skrive om i Gazzettaen på Søndag. Det er ikke meldt om noen store skader på Palermo, så Mexes og Juan må nok holde hodet kaldt for å hamle opp med Palermos toppscorere Cavani og Miccoli. I tillegg får de også tilbake Fabio Liverani og Roma-sønnen Cesare Bovo, som begge var utestengte forrige helg mot Parma. Disse er ventet å gå rett inn i laget igjen.

Kampen starter på et noe merkelig tidspunkt, nemlig klokken 1800. Den sendes på Canal+ Sport 1 og om noen i Oslo-området har tenkt seg utenfor husets fire vegger for å se verdens vakreste Roma-lag skal det samles 3 stykker fra forumet på Bohemen i Grensen. Hyggelig om flere har lyst til å ta turen!

Giallo come er sole, Rossa come er core mio….