Storseier mot Palermo!

Lørdagens kamp mot Palermo utartet seg til en parademarsj for hovedstadslaget. Selv om Roma hadde relativt god kontroll hele kampen igjennom, gir ikke 4-1 resultatet et helt riktig bilde av kampen.

Første omgang var en jevn affære, men det var Palermo som fikk den første store sjansen. Etter fint kombinasjonsspill på høyrekanten kommer Palermo til et lavt innlegg som Edinson Cavani pent hopper over, Miccoli avslutter på direkten, men heldigvis for oss romanisti skyter han hardt over målet til Julio Sergio. Miccoli hadde tydeligvis ikke avslutningsvegring i førsteomgang og han kom også til et par halvfarlige forsøk fra distanse, men disse hadde nok Julio Sergio tatt om de hadde gått innenfor stengene.

Etter 33 minutter får Roma en corner, denne tas av kaptein Francesco Totti (som noe overraskende startet kampen, etter mye skadespekulasjoner gjennom hele uken). Totti finner Matteo Brighi, som får stå alene på rundt 14 meter og skyte på volley. Ballen er på veg utenfor målet til Palermo-keeper Sirigiu, men Cesare Bovo stuper frem og styrer ballen i eget mål. Ledelsen kommer kanskje noe mot spillets gang, men scoringer for Roma er alltid velkommen. 1-0.

Etter 40 minutter er Palermo farlig frempå. Denne gangen er det Liverani som spiller en høy pasning inn i feltet til Cavani, som fra skrått hold fyrer av på direkten. Verdens beste keeper uten landslagskamper, Julio Sergio, er igjen på pletten og varter opp med nok en strålende redning.

I pausen byttes Totti ut med Julio Baptista, som umiddelbart kommer til å sette sitt preg på kampen. 8 minutter ut i omgangen legger Marco Motta en fin crossball inn mot bakerste stolpe som heades inn foran mål av Rodrigo Taddei og igjen er det midtstopperen Cesare Bovo som skal havne i fokus. På finurlig vis handser han ballen til Brighi som prøver seg på et hælspark, men dette reddes. Hedersmannen får dog ballen tilbake og finner en umarkert Baptista på 5 meter. «La Bestia» gjør ingen feil og setter ballen utagbart for Simon Kjær opp i nettaket. Roma – Palermo, 2-0.

9 minutter senere kommer Marco Motta igjen rundt på sin høyrekant og slår ballen inn i Palermo sitt felt. Bovo klarerer ballen ut igjen, men nedfallsfrukten tar Mirko Vucinic seg av og header ballen ned til Matteo Brighi. Den notoriske målscoreren Brighi legger ballen til rette med låret og smeller til med høyrebeinet fra vel 18 meter. Sirigu er på ballen, men skuddet er for hardt og velplassert til at han klarer å redde det. Ballen spretter inn nede i keeperens høyre hjørne og det står 3-0 til Roma.

Rett etter Brighis andre scoring kommer Mattia Cassani løs på Palermos høyrekant og legger ballen fint på bakerste stolpe til unggutten Javier Pastore, som har kommet inn for Roma-aktuelle Fabio Simplicio. Han hæler ballen inn foran mål og finner en umarkert Kjær som svakt header ballen over fra kort hold.

Midtveis ut i den andre omgangen kommer Jeremy Menez inn for Mirko Vucinic, uten at dette forandrer kampen noe nevneverdig.

10 minutter før full tid skal dog Palermo få noe man vel kan kalle for en fortjent utligning. Innbytteren Javier Pastore utfordrer på kanten av 16-meteren og blir felt av Taddei og De Rossi. En noe klønete innvolvering av Daniele De Rossi som slenger ut bakbeinet og det kan også diskuteres hvorvidt forseelsen ble gjort innenfor streken. Spekulasjoner får dog være spekulasjoner. En som ikke spekulerer spesielt mye er Fabrizio Miccoli, som setter ballen utagbart ned til høyre for Julio Sergio.

Kampens siste scoring kommer 38 minutter ut i omgangen. David Pizarro utfordrer på høyrekanten av Palermos boks og legger et lavt innlegg inn foran mål. Ballen triller gjennom hele feltet, men på bakerste stolpe dukker John Arne Riise opp og banker ballen opp i nettaket fra spiss vinkel. GRANDE RIISE!!

Kampen ebber ut og Roma kan fornøyd gå i garderoben med 3 viktige poeng i lomma etter nok en god kamp..

Fakta som er verdt å nevne er at Palermo vant både ballinnehavet 53/47 og skuddstatistikken 7-5, men det hjelper så lite, så lite når Roma har Serie As kanskje beste keeper om dagen i Julio Sergio, et lag som ikke lar seg stoppe spesielt lett om dagen og spillere som scorer mål i alle ledd!

Roma: Julio Sergio; Motta, Burdisso, Juan, Riise; De Rossi, Pizarro; Taddei, Brighi, Vucinic (Menez 65); Totti (Julio Baptista 46)

Palermo: Sirigu; Cassani, Kjaer, Bovo, Balzaretti; Migliaccio, Liverani, Bresciano; Simplicio (Pastore 56); Miccoli, Cavani (Budan 72)