Den ubeseirede rekken brytes i Aten

Roma møtte Panathinaikos i første knockout-runde i Europa League, og i en gresk heksegryte av en stadion røk Romas imponerende rekke på 20 kamper uten tap etter en defensiv kollaps i sluttminuttene.

Grekerne viste med en gang at de ikke er et lett lag å møte for noen da Katsouranis tvang Julio Sergio ut i full strekk for å redde et hardt skudd fra langt hold. Riise svarte for Roma med en suser som bulket tverrliggeren i Atener-målet.

Pizarro pådro seg et gult kort for en felling av Katsouranis, men kort tid etter stilnet romerne (nesten) den tettpakkede OACA Spiros Louis-stadion. Mirko Vucinic er en av få Roma-spillere som har prestert godt under pari denne sesongen, men etter en halvtime viste montenegrineren hvilken spiller han er da han fra venstrekanten av 16-meter’n skrudde ballen øverst i høyre hjørne.

Jubelen tok imidlertidig brått stopp 5 minutter før pause, da Julio Sergio kollapset med tydelige smerter i lysken, og inn kom en Alexander Doni med mye å bevise. Romas nummer 32 fikk nesten en katastrofe-start, men Cisse headet over fra en god posisjon. På overtid kunne Vucinic ha øket ledelsen, men Tsorvas reddet.

I andre omgang tok grekerne mer og mer ballbesittelse og presset stadig høyere opp på banen, noe som åpnet for romerske kontringer. Både Motta og Brighi hadde gode muligheter, men ingen av dem resulterte i mål. Det gjorde derimot en gresk corner i det 67. minutt som Salpingidis styrte i mål (bruken av Pizarro på strek ved nærmeste stolpe vil nok snarlig reviurderes av Ranieri).

Roma-bossen viste at dette var en kamp han godt kunne tenke seg å vinne da han erstattet Taddei og Vucinic med Cerci og Menez, og sistnevnte testet Tsorvas med en knallhard markkryper. Cerci imponerte med et glimrende raid som endte i at den unge romeren ble felt av Salpingidis innenfor 16-meter’n.

Pizarro ekspederte rolig straffen og Roma var igjen i ledelsen… i en kort stund.

Innbytter Hristodoulopoulos hadde vært på banen i under et minutt da han han utlignet til 2-2 for grekerne, etter et flipperspill uten like i Romas 16-meter. Grekerne luktet blod og fortsatte presset, og ett minutt før full tid ga det uttelling.

Et innlegg fra Salpingidis resulterte i at Djibril Cisse slo Burdisso i en luftduell og banket ballen i mål mens Doni kunne gjøre fint lite annet enn å se på.

Panathinaikos var nærmere å øke ledelsen enn Roma var til å utligne, og Doni fikk så vidt hindret at Salpingidis la på til 4-2 på overtid.

Roma reiser hjem med sitt første tap på 20 kamper i bagasjen, men også med to bortemål som kan vise seg avgjørende når det er grekernes tur til å besøke heksegryte a la Roma om en uke.