Roma møter Panathinaikos i Athen

Det er klart for første kamp i utslagsrundene i Europa League, og et Roma i storform skal til Hellas for å sikre seg et godt utgangspunkt før returoppgjøret i Roma i neste uke. Panathinaikos er motstanderen Roma må slå for å beholde drømmen om å vinne den europeiske turneringen.

Roma er i strålende form for tiden, og har gått 20 kamper uten tap nå, men Ranieri har sagt at Roma ikke må tenke på dette når de i kveld løper ut på gressmatten i Athen. «Vi må bare fokusere på Panathinaikos», har Roma-treneren sagt i forkant av kveldens kamp. «Europa League er viktig for oss. Vi vil videre, og vi har veldig respekt for Panathinaikos.»

Kveldens oppgjør vil bli den første offisielle kampen mellom lagene. Panathinaikos tapte helgens serierunde i Hellas, men laget er på ingen måte noe walk-over for Giallorossi.

«Roma vil gi sitt beste, som alltid. Vi vil videre til neste runde, og vi vet at vi vil møte et lag som er sterkt, vant til å angripe og score masse mål», sier Ranieri. Roma har dog ikke tapt mot gresk motstand før, og står med 3 seire og 5 uavgjort i kamper mot greske lag.

Ingen av lagene har suspensjoner til kampen, men Daniele De Rossi må stå over returkampen om han pådrar seg gult kort i kveldens oppgjør. Det samme må Nikos Spiropoulos for hjemmelaget.

Totti er som kjent ute med kneskade igjen, og er ikke med i troppen. Perrotta og Mexès skal slite med småskader og er usikre, men allikevel med i troppen. Roma vant 3-1 mot Palermo i helgen, i en kamp hvor Roma viste å utnytte sjansene sine. Da sto Brighi for to mål, mens Baptista noterte seg for sin første nettkjenning i serien i inneværende sesong.

Panathinaikos leder serien i Hellas for øyeblikket, og har flere farlige spillere i laget. Djibril Cisse bør være kjent for de fleste, mens spillere som Seitadiris, Ninis, Leto, Gilberto Silva, Karagounis, Katsouranis og Salpingidis også gjør at man bør ta laget seriøst når Roma i kveld skal forsøke å utvide rekken med kamper uten tap.

Forza Roma!