Roma ute av Europa League

Roma hadde to bortemål å gå på fra bortekampen i Athen og man trodde at 2-3 tap var et greit utgangspunkt til tross for to unødvendige baklengs mot slutten av kampen. Romas hjemmekamp mot Panathinaikos skulle vise seg å bli enda verre.

 

Det begynte slett ikke verst for Roma. Vucinic viser klasse når han drar seg fint forbi fire mann og banker til. Dessverre går skuddet rett på Panathinaikos keeper, Tzvorvas. TV2s kommentator Morten Langli viser ikke like mye klasse når han uttaler følgende: «Viser at han kan bruke høyrebeinet også der, Vucinic».

 

Vucinic’s forsøk gir John Arne Riise inspirasjon. Roma får frispark på 25 meter og ballen rulles til Riise. Han banker ballen i mål via en mann i muren og stolpen. Oppskriftsmessig 1-0 til Roma og veien til avansement synes absolutt å være innen rekkevidde. Riise er ikke langt unna å gjøre 2-0 på et frispark litt nærmere mål, men ballen smyger seg utenfor stanga og fortsatt 1-0.

 

Derfra og ut omgangen er det god natt for Roma. 39. minutter er spilt når De Rossi feller Panathinaikos’ stortalent Ninis som er på vei vekk fra målet. Dommerens assistent bak mål markerer for straffe. Cisse setter ballen kontant i hjørnet bak Doni som vel gjør et av sine beste forsøk på å redde en straffe noensinne. 1-1, men det skulle ikke stoppe der.

 

Bare minutter senere blir Brighi rundlurt av Ninis før den greske 19-åringen banker ballen i hjørnet bak Doni. En stor prestasjon.

I førsteomgangs siste spilleminutt mister Cerci ballen for trettifjerde gang i kampen og kontringen er nådeløs. Nok en gang er det duoen Ninis/Cisse som ligger bak. Førstnevnte finner den tidligere Liverpool spissen med en fin pasning. Mexes opphever offsiden, Doni bir lurt og 1-3 er et faktum. Pause.

 

Selv om det virker som en håpløs oppgave for Roma, så gjør gutta et forsøk etter pause. Alessio Cerci kunne gitt Roma en drømmestart på andre omgang, men Tzvorvas setter seg på ballen når Cerci klinker til fra kort hold. Nære for Roma. Samme Cerci ser nok et forsøk bli reddet på streken da kvarteret er spilt av andre omgang. Et mål lå i luften og Daniele De Rossi ble mannen som satte inn 2-3 på en retur fra et hardt Riise-skudd.

 

Roma fortsetter å produsere sjanser anført av en frisk Jeremy Menez som gjør et godt innhopp. Likevel blir det ikke flere mål og det er ikke så mye mer å si på en kveld der De Rossi spiller en kamp langt under vanlig standard. Taddei og Cerci klarer ikke å produsere noe fra sine brede posisjoner.

 

Vi kan skrike etter Pizarro, Toni og Totti så mye vi vil. Men faktum er at de 11 Roma-spillerne som gikk på banen i dag er mer enn gode nok til å slå Panathinaikos. I dag manglet vi grinta, tur og ikke minst hjerne de siste fem minuttene av første omgang.

 

Takk for i år, Europa!