Skjer det igjen?

Nok en gang fikk vi oppleve Roma-syndromet. Total blackout. Ikke bare et, to, men tre mål bak Doni på under ti minutter. Noen ganger virker det som om motstanderen har et ekstra gir. Slik er det ikke. Det er vi som har et ekstra, bakover. Det undertegnede frykter mest nå er at kollapsen i Europa League skal smitte over på seriespillet. For var det en ting Champions League-exiten mot Arsenal gjorde i fjor, så var det nettopp det.

Roma er på mange måter som en ustabil psykisk person. Uberegnelig. Over to kamper vil de fleste beregningene tilsi at Roma er markant sterkere. Selv etter tapet i Athen var det ikke mange som fryktet grekerne i returoppgjøret.

Sjelden vil du finne en klubb hvor det er så markert skille på opptur og nedtur som det er med AS Roma. Når det går bra, som i det siste, er det ikke måte på hvor langt opp en kan gå. Scudettosnakket kommer like tidlig som påskegodteriet i butikkene, og spørsmålet OM vi tar igjen Inter omformuleres til NÅR. Fremover skal det imidlertid bli spennende å se om vi fortsetter ned i den bølgedalen resultatene mot Panathinaikos og det spillemessige mot Catania tilsier at vi er på vei ned i.

Til helgen møter vi et sultent Napoli på bortebane. En nøkkelkamp av dimensjoner dersom vi skal være med å snuse på seriegullet i år. Egentlig skulle det at vi nå er ute av Europa League tilsi at vi har mer krefter å fordele i seriespillet. Som jeg allerede har vært inn på kan Europa League-exiten like gjerne få motsatt effekt. Skjer det igjen?

Fakta fra fjorårssesongen taler i hvert fall sitt tydelige språk. Før kampene mot Arsenal hadde vi 4 seire 2 uavgjort og 1 tap på de seks siste. På de seks kampene etter tapet mot Arsenal 11. mars fikk vi 2 seiere 1 uavgjort og 3 tap, inkl. tap for Juventus hjemme (1-4) og Lazio. I år har vo nok en gang vært i siget i forkant av en Europa-exit. Skjer det samme igjen i etterkant, kan det begynne å spøke for fjerdeplassen. Det spøker i hvert fall av motstanden. Napoli, Milan og Inter kommer som perler på en snor nå.

Når det er sagt er jeg glad denne kollapsen kom i Europa Leauge og ikke i Serie A. Serien vil alltid være det gjeveste for meg og kommer foran alt annet. Dersom vi kan være med å kjempe om medalje, vil jeg anse sesongen som vellykket uavhengig hvordan det går i cupen. Denne er ren bonus og en fin mulighet til å rullere på laget.

Vi skal være svært takknemlige for den perioden vi har vært gjennom. La oss håpe at to svake kamper mot Panathinaikos var det som skulle til for spillerne for å forstå at gode perioder ikke kommer gratis, selv om det kan virke sånn i kamper mot Fiorentina, Catania og Siena.

Inter er nede for telling nå med Materazzi, Cordoba, Samuel og Chivu mest sannsynlig ute alle sammen. Mourinho (3 kamper), Muntari og Cambiasso kommer i tillegg. Caldirola mot Di Natale og med Marino tilbake; det kan bli spennende, om vi tar tre poeng på Sao Paolo.

Forza Lupi. Forza Roma.