Forhåndsomtale, Serie A: Napoli Roma

Det drar seg til i Serie A, og det kan bli ytterliggere spenning etter helgens runde. Inter uten midstoppere skal besøke Udinese med ny trener og en revansjelysten Di Natale, mens Roma skal gjeste Walter Mazzaris Napoli. Forskjellen mellom fiasko og suksess er formidabel denne runden. Vinner vi og Inter taper har vi kontakt og er 2 poeng bak. Taper vi og Inter vinner, da er Scudettoracet over før det startet.

 

Claudio Ranieri har store skadeproblemer om dagen, og noen tropp er foreløpig ikke offentliggjort. Det knytter seg størst spenning til om David Pizarro og Julio Sergio blir klare. I skrivende stund ser ingen av dem ut til å bli det. Totti og Toni er fremdeles ute.

 

Det spekuleres for øvrig i at Ranieri på grunn av skadeproblemene, og for å forhindre en nedgående kurve før den virkelig begynner, kommer til å forsøke seg på en 4-3-1-2 formasjon.

 

Sannsynlig formasjon på søndag er dermed følgende (4-3-1-2): Doni; Motta, Burdisso, Juan, Riise; Taddei, De Rossi, Brighi; Perrotta; Baptista, Vucinic.

 

Balotaggio er foruten spillerne på vei tilbake fra skade Cassetti/Motta, Brighi/Faty og Menez/Cerci.

 

Det viktigste for Roma sin del blir i alle fall å nullstille seg fra fadesen i Europa League, og det kan derfor passe godt med en kamp hvor vi ikke er favoritter på forhånd.

 

Napoli på sin side har heller ikke offentliggjort noen tropp, men Dossena og Grava er definitivt ute med henholdsvis skade og suspensjon.. Scherzi a parte luringene Paolo Cannavaro og Ezequiel Lavezzi (http://www.youtube.com/watch?v=n9Vlc_lAFUU) er dessuten tvilsomme.

 

Det er derfor sannsynlig at Napoli stiller følgende lag (3-4-1-2): De Sanctis; Santacroce, Cannavaro, Campagnaro; Maggio, Pazienza, Gargano, Aronica; Hamsik; Quagliarella, Denis.

 

Normalt sett bør vi være fornøyde med et poeng her, men tabellsituasjonen tatt i betraktning og fjorårets resultat (0-3) tilsier noe annet. Dersom vi skal ha scudettoambisjoner denne sesongen bør vi ikke være fornøyde med noe annet enn 3 poeng. Da må i så fall Inter tape.

 

Serie A-dekningen på norsk fjernsyn når nye høyder i disse dager, og heller ikke Bet365.com kommer til vår unnsetning denne gangen. Det gjenstår å se hvordan endringen i PL-rettighetene påvirker rettighetene for Serie A til neste sesong. En ting er sikkert; slik rettighetene blir forvaltet nå kunne en like gjerne vært dem foruten.

 

Forza Roma!