Le pagelle di Napoli – Roma

Doni 6.0: Rolig førsteomgang, men virker trygg når han selv må i aksjon. Kommunikasjonen med forsvaret er det derimot verre med noe som resulterer i flere unødvendige cornere de første 45 min. Forferdelig sleivspark i starten av andre omgang som kunne ledet virkelig galt av sted.

 

Mexes 5.5: Ingen god kamp av franskmannen. Skal for det første være mer fremtredende på defensiv dødball. Fremstår forøvrig ubesluttsom og spiller uten selvtillit. Svikter i markeringsarbeidet på 2-1. Kan ikke gjøre noe annet på straffesituasjonen, og følgelig er det da heller ikke straffe.

 

Burdisso 6.0: Klønete dytt på Quagliarella i første omgang som kunne ledet til straffespark. Etter dette ble fokuset til Napoli deretter. Spiller seg noe opp, men fremstår uryddig og svak på defensiv dødball.

 

Juan 6.0: Vår beste forsvarer idag, ettersom han evner å beholde roen selv når det blåser rundt ørene på han. Er imidlertid ikke stødig innledningsvis hvor han flere ganger havner på etterskudd.

 

Motta 5.5: Meget svak førsteomgang hvor han i tillegg til svak posisjonering deler ut hjørnespark. Kommer seg litt i andre omgang, men Napoli hadde fullstendig herredømme på kantene utover i omgangen.

 

Riise 6.0: Ingen toppkamp av John Arne, men legger som vanlig ned en betydelig arbeidsinnsats. SPillesystemet får ta mye av skylden for at han ikke briljerte offensivt som vi er blitt vant med.

 

De Rossi 5.5: Meget svak kamp av Daniele. Totalt overkjørt de første femten av første omgang, og klarer aldri komme opp på nivået vi forventer. Svak kamp.

 

Taddei 6.0: Jobber utrettelig og skal ha stor honnør for det. Med ball blir det imidlertid mer sparsomt, og han velger altfor ofte å trekke ned tempoet. Holdt på ballen da han hadde en vanvittig mulighet til å spille gjennom Vucinic på 2-1.

 

Perrotta 5.0: Usynlig i første omgang. Usynlig i andre omgang.

 

Vucinic 6.5: Il migliore della Roma. Var på fint spillehumør igår, og med et mer støttende spillesystem ville han fått utrettet enda mer. Flere gode avslutningsforsøk som blir toppet av den flott 2-0 scoringen. Meget godt driv fremover.

 

Baptista 6.5: Forsøker i første omgang, men evner ikke helt. I andre omgang blir det mer rom og tid og Julio finner seg mer til rette. Flott raid som resulterer i korrekt idømt straffe. Fantastisk straffe. Byttet ut med Faty i det 77 spilleminutt. Sesongbeste av Julio i serien.

 

Faty: Kommer inn etter 77. minutter. Spiller ikke nok til å få karakter.

 

Ranieri 5.5: Bommer med utgangsformasjonen og spilleopplegget. 0-0 til pause kan ikke undergrave det faktum at vi burde ligget under med 2 eller flere mål. Mot slutten blir vi også liggende altfor lavt og smalt, noe som gav Napoli fritt spillerom på kantene. Selv om vi tapte to poeng, var vi heldige som fikk ett.