Lørdag 2045: AS Roma – AC Milan

Kveldens kamp blir en duell mellom to lag som må vinne for å kunne følge Inter, men også en duell mellom to lag som kniver om den svært viktige andreplassen. Det skiller tre poeng mellom lagene, i favør Milan, og Roma bør i så måte vinne i kveld for å ikke miste taket på en andreplass.

 

Etter en rufsete start på sesongen for begge lag, er det nå to av Europas største formlag som møtes. Roma har ikke tapt i Serie A siden 28 oktober (2-1 Udinese), men ble sendt ut av Europa League etter to kaotiske oppgjør mot Panathinaikos. Mye tilsier at kampen i kveld blir alt annet enn en rolig affære; to lag stinn av selvtillit jakter Inter, og en fullstappet Stadio Olimpico skal bivåne det hele.

 

For Romas vedkommende er Luca Toni igjen spilleklar etter strekkskaden han pådro seg mot Juventus. Luca Toni har i løpet av karrieren scoret 5 mål på 9 kamper mot Milan. Også Pizarro ser ut til å være tilbake, hvilket naturligvis er viktig for et Roma-lag som de siste kampene har opptrådt tidvis hodeløst og utålmodig. Julio Sergio er også tilbake i troppen og kan starte kveldens oppgjør.

 

Milans må klare seg uten Seedorf og Gattuso, men mest av alt Alexandre Pato, som pådro seg en skade forrige helg. Dessverre er også Amantino Mancini ute, slik at en bedre spiller sannsynligvis blir å se i hans posisjon i kveld.

 

Roma antas å starte med Julio Sergio i mål, bak en forsvarsrekke bestående av John Arne Riise, Nicholas Burdisso, Juan og Cassetti. Det kan imidlertid tenkes at Ranieri vil benytte Burdisso mot Ronaldinho og at Cassetti dermed havner på benken og Philippe Mexes tar plass i midtforsvaret. David Pizarro, Daniele De Rossi og Rodrigo Taddei kommer sannsynligvis til å forme en treer på midtbanen, i tillegg til en framskutt Simone Perrotta. Helt foran antas det at Claudio Ranieri vil plassere Mirko Vucinic og Luca Toni.

 

Leonardo på sin side antas å starte med Abbiati i mål, med en forsvarsfirer bestående av Bonera, Nesta, Silva og Antonini. På midtbanen vil Andrea Pirlo få selskap av Massimo Ambrosini og Mathieu Flamini. Litt lengre fremover vil Beckham ta plass til høyre, og Ronaldinho til venstre. Helt foran i midten vil Marco Borriello ta plass.

 

Uansett hvordan lagoppstillingene blir er dette en kamp av enorm betydning for begge lag. Undertegnede og Julius Berg Kaasin bivånet dette oppgjøret fra Tribuna Tevere da Ludovic Giuly og Mirko Vucinic snudde 0-1 til 2-1. Tør vi å håpe på det samme i kveld?

 
DAJE!