Uavgjort mellom Roma og Milan

Det var duket for en riktig godbit i helgens kamp, AC Milan tok turen til hovedstaden for å forsøke å ta 3 poeng i kampen mot Inter. Roma på sin side kunne med seier komme Milan i kapp om andre plassen og en fortsatt drøm om scudetto. Olimpico var for første gang siden Scudettodagen i 2001 utsolgt, rammen kunne med andre ord ikke vært bedre for et godt, gammelt italiensk storoppgjør.

 

Det var skader på viktige angrepsspillere i begge lag og de to kanskje største attraksjonene, Totti og Pato, var begge fraværende. Milan satset imidlertid offensivt og startet med følgende mannskap:

 

Abbiati – Bonera, Nesta, Thiago Silva, Antonini – Flamini, Pirlo, Ambrosini – Huntelaar, Borriello, Ronaldinho.

Innbyttere: Dida, Abate, Zambrotta, Favalli, Jankulovski, Beckham, Inzaghi.

 

Roma på sin side måtte som sagt stille uten Totti, men David Pizarro og Julio Sergio var gledelig tilbake på banen, samtidig som Luca Toni befant seg på benken. Det resulterte i følgende mannskap:

 

Julio Sergio – Riise, Burdisso, Juan, Cassetti – De Rossi, Pizarro, Taddei, Perrotta – Baptista, Vucinic.

Innbyttere: Doni, Motta, Mexes, Brighi, Cerci, Menez, Toni.

 

Roma tok et lite overtak i kampens innledning og Daniele De Rossi skulle komme til kampens første store sjanse allerede etter 2 minutter. Etter klabb og babb utenfor Milans 16-meter får Perrotta tak i ballen og gir den til De Rossi, som setter fart og stormer mot mål. Nesta og Thiago Silva blir i tur og orden sendt i pølsebua, men avslutningen blir i svakeste laget og går en meter utenfor målet til Abbiati.

 

5 minutter senere får Baptista ballen fra Vucinic og avslutter med et tungt skudd fra skrått hold utenfor 16-meteren, men Abbiati er der og får slått ballen til corner.

 

Halvveis ut i omgangen skulle Milan får sin første sjanse etter at en corner blir klarert ut av feltet. Ballen daler rett ned foran føttene til Luca Antonini, men heldigvis for Roma går skuddet over mål. I denne perioden av kampen tok Milan over styringen og kom seg til et par halvmuligheter ved Huntelaar og Borriello.

 

Lagene går til pause med 0-0 etter en ganske kjedelig omgang med fotball.

 

I andre omgang fortsetter Milan der de slapp i første og kommer til kampens største mulighet allerede omgangens første minutt. Ronaldinho får ballen på venstresiden av Romas 16-meter, ser opp og finner Borriello som er på løp inn mellom Juan og Burdisso. Heldigvis, sett med gulrøde øyne, er Borriello ett nanosekund for sen og det står fortsatt 0-0. Flamini kommer også til en grei sjanse etter et overlegg fra venstre som spretter gjennom hele feltet, men han avslutter langt over fra skrått hold.

 

9 minutter ut i omgangen er Milan igjen på farten etter at Borriello blir frispilt på høyrekampen og setter fart mot Julio Sergio. Juan kommer til unsetning, men bommer for en gangs skyld på en av sine herlige sklitaklinger og plutselig er det Borriello og Huntelaar mot Nicolas Burdisso. Borriello velger noe egoistisk å avslutte på egenhånd istedet for å spille til Huntelaar foran mål Julio Sergio klarer heldigvis å redde Roma fra å ligge under.

 

Etter 58 minutter bestemmer il Mister seg for å gjøre grep for å snu det dårlige kampbildet og dermed blir Julio Baptista, som har dødt helt bort fra kampen etter en frisk start, byttet ut. Fritti scampi e chianti, Luca sei per me Numero Uno..

 

20 minutter før slutt skal Roma komme til sin andre sjanse i kampen. Etter fint kombinasjonsspill utenfor Milans 16-meter spiller Vucinic fri Riise på venstrekanten og nordmannen kommer til et meget godt innlegg tross vanskelig posisjon. I mellomtiden har Vucinic vekket målscorergenet til live og rykket inn foran mål. Montegrineren får nikke relativt upresset, men ballen blir litt upresis og spretter løst til side for mål. Det spørs uansett om ikke Abbiati hadde rukket bort om avslutningen hadde gått innenfor stengene.

 

Mot slutten får Milan flere store sjanser etter dårlig konsentrasjon og slurvete spill i Roma-forsvaret, men svake avslutninger er det eneste som hindrer Ronaldinho og Huntelaar å ta med seg 3 poeng hjem for de rødsvarte.

 

Roma skulle også få sin siste mulighet etter et fint raid av John Arne Riise 2 minutter på overtid. Abbiati får dog labbene på det harde skuddet og slår den ut til en corner det ikke blir noe farlig ut av.

 

Resultatet blir dermed 0-0 og poengdeling mellom Giallorossi og Rossoneri i en kamp hvor begge lagene trengte 3 poeng for å få heng på Inter. For den blåsvarte delen av Milano er nok dette helt greit i og med at Inter da kan øke sin ledelse på toppen av Serie A til 6 poeng med seier i søndagens kamp mot Genoa på Giuseppe Meazza.

 

Ranieri har ingen grunn til å være fornøyd med gårdagens spill. Å komme til to målsjanser hjemme foran et fullstappet Olimpico er ikke bra nok uansett om motstanderen heter AC Milan eller Chievo Verone og det spørs om ikke il Mister burde gjort grep tidligere for å få kampen inn i et spor som hadde passet oss bedre. Til tross for at vi igjen holdt nullen var forsvarsspillet til tider fryktelig frynsete og vi kan takke Milans angripere for at vi fikk beholde ett poeng i hovedstaden. På plussiden kan man dog nevne at det er deilig å se Julio Sergio, David Pizarro og Luca Toni på banen, så nå mangler det bare at Francesco Totti blir skadefri (i den grad han noen gang ER det) for at vi alle skal få oppfylt våre våte drøm om To-To på topp.

 

AS Roma 0 – AC Milan 0

Tilskuere:

Mål: –

 

Bytter Roma: Toni mot Baptista 58. min.

Bytter Milan: Abate mot Antonini 71. min, Beckham mot Flamini 72. min og Inzaghi mot Borriello 78. min.

 

 

FORZA ROMA!