Nok en glipp mot Livorno

Roma snublet nok en gang mot lilleputt-laget fra Toscana, og står igjen med 1 poeng av 6 mulige etter sesongens to møter med Livorno, og mistet dermed muligheten til å kutte ned Inters forsprang til 4 poeng.

 

Opptakten til søndagens oppgjør kunne ikke vært mer forskjellig for det to lagene, da Roma var ubeiserede på 17 Serie A-kamper mens Livorno bare hadde klart to uavgjort på sine siste åtte kamper.

 

Men Roma har en alt annet en god statistikk på Stadio Picchi, hvor de tre siste oppgjørene har endt med uavgjort. Og I Lupi fikk en forferdelig start da Cristiano Lucarelli lurte Romas offside-felle og banket inn 1-0.

 

Det tok rundt et minutt for hovedstatslaget å svare, da Rodrigo Taddei spilte gjennom Simone Perrotta med en nydelig flikk, og Romas nummer 20 gjorde ingen feil alene med Rubinho. Roma kjørte Livorno trill rundt i en periode etter utligningen, og mål nummer to kom da Luca Toni styrte en corner fra Pizarro i mål.

 

Det så ut til å bli ren plankekjøring fra gjestene, men Livorno utlignet etter 26 minutter, da Motta opphevet Romas offside-felle med en feilplassering av dimensjoner. Lucarelli dro ballen med seg forbi Julio Sergio og trillet ballen i mål. 2-2.

 

Men på en varm vårdag i Toscana kan tydeligvis de merkligste ting skje, og det tok nok en gang Roma under et minutt å svare. Etter en kjapp kontring endte med at Perrotta driblet seg til dødlinja, vendte opp og sendte en pasning inn i feltet der David Pizarro sto helt umarkert og sendte Roma i ledelsen igjen med en kontrollert avslutning.

 

I det 40. minutt så det ut til å bli teppefall for Livorno da Jeremy Menez vant en noe billig straffe etter et intet mindre enn glimrende raid av franskmannen. Den vanligvis så sikre Pizarro skjøt som vanlig hardt og lavt i høyre hjørne, men denne gangen smalt ballen i stolperota. Det skulle vise seg å være en kostbar miss.

 

Livorno økte presset i andre omgang, og to susere fra Di Gennaro og Moro suste faretruende nære Romas tverrligger. På den andre enden av banen presterte Nelson Rivas å rive hull i drakta til Toni med knottene, men heldigvis slapp Roma-spissen unna uten skader.

 

Så, i det 70. minutt, brast det. Juan mistet balansen under et forsøk på å blokkere et innlegg fra Lucarelli, og traff brasilianerens hånd. Ingen tvil om at det var hands, men dommer Gervasoni så heldigvis også at det ikke var et spor av intensjon i den. Livorno-kaptein Lucarelli gjorde ingen feil fra krittmerket og banket inn sitt tredje for dagen, og har dermed scoret en tredjedel av målene sine denne sesongen i en og samme kamp.

 

Begge lag hadde gode muligheter til å avgjøre, men Esposito skjøt over mål etter en corner, Julio Sergio reddet et forsøk fra Pieri og headingen fra Juan var for høy til at Toni fikk kontakt.

 

Dermed må Roma innse at de mislyktes i å utnytte Inters tap mot Catania fullt ut, og at Scudetto-drømmene nå etter all sannsynlighet er over.

 

For denne gang.