Blir det en tidlig seriefinale lørdag?

Mens Romas sesong snor seg som en berg-og dalbane gjennom overgangen fra vinter til vår her hjemme, planlegger en gjeng norske romanisti neste helgs ablegøyer i den evige stad. Drømmen er klar; seriefinale mot Inter på et fullsatt Stadio Olimpico.

 

Denne eventen forutsetter en del hendelser innen den tid. På onsdag møter Roma Bologna i tortellini-hovedstaden, mens Inter tar imot turistene fra Livorno på G. Meazza. Vi er avhengig av å slå Bologna og Adailton på Dall’Ara, mens Inter på mirakuløst vis avgir poeng i eget hus.

 

Slike resultater virker dessverre svært fjernt fra virkeligheten per dags dato. Roma har ikke for vane å prestere når det virkelig gjelder, og Serse Cosmis menn tapte mot et entusiastisk Atalanta i Bergamo sist. Dersom Lucarelli og co. skal kunne gi Inter kamp, må vi nok håpe på et mirakel.

 

Legg til grunn at resultatene går vår vei, og scenariet kulminerer i at Roma tar imot et Inter innen rekkevidde på et fullsatt Olimpico. Det vil være alt for mye å håpe på tre poeng denne kvelden, men det er heller ikke poenget. En lever for slike øyeblikk som vil oppstå før kampen. Før spillerne barker løs i det moderne Colosseum, mens de geleider hverandre inn på arenaen. Roma kommer mest sannsynlig ikke til å vinne noen scudetto i år, men det er mange store øyeblikk som kan vinnes. Et slikt øyeblikk håper jeg på å vinne neste lørdag kl. 18.00 fra Montemario. Så får kampen gå som den går. Sannsynligvis vinner dommeren.

 

Jeg har sagt det tidligere, og jeg sier det igjen; dersom vi oppnår kvalifisering til Champions League og i tillegg enten slår Inter eller vinne Coppa Italia denne sesongen, anser jeg den for å være en suksess.

 

Den som lever får se.

 

photo.php.jpg