Roma seiret i Bologna

Det begynte varierende for Roma sin del. Bologna virket gjennomgående klart mest motivert den første omgangen på Dall’ara, og bortsett fra sjanser for Menez og Toni innledningsvis, var ikke den første omgangen mye å skrive hjem om.

 

I pausen kan det virke som Claudio Ranieri lyktes oppildne sine spillere, for det var ihvertfall med en helt annen tæl og innsats at Romaspillerne gikkt il verks i andre omgang.

 

1-0 skulle riktignok komme ganske heldig, ettersom skuddet fra De Rossi treffer Riise og utspiller Viviano i Bologna-målet. Muligens noe mot spilets gang til da, men det var få som brydde seg om det akkurat da. Gledelig også for John Arne som begynner å få en pen bunke scoringer denne sesongen. Vår landsmann var også tilbake på et solid nivå i kveld.

 

Bologna satte deretter inn både Di Vaio og Adailton. Det var nok mange som anet fare på ferde her, men begge to virket ikke å være i sitt livs form denne kvelden. Mexes og Burdisso hadde god kontroll den drøye halvtimen de spilte.

 

I Bolognas jakt på scoring var det istedet innbytter Julio Baptista som fikk æren av å sette inn 2-0, alene med Viviano. Brasilianerens andre seriemål denne sesongen etter et flott forarbeid av Alessio Cerci.

 

Kampen ebbet ut med 2-0, men det var likefullt spenning til siste slutt når en tenker på hvor mange slike ledelser vi har gitt vekk gjennom denne sesongen. Hadde vi bare beholdt en av disse, kunne vi gått forbi Inter neste lørdag. 75 000 tilskuere kommer ihvertfall til å oppildne de rødgule, sik at de kun er ett poeng bak når vi skriver 19:55, 27. mars 2010. Selv skal jeg være en av dem.

 

Forza Roma!