Å tro på julenissen?

Noen ganger er ting rett og slett for gode til å være sanne. Jeg kommer kanskje meg selv i forkjøpet, men denne sesongen er vårt elskede Roma så nær et etterlengtet mål.

 

Om hjemmebanen til Bari (San Nicola) er oppkalt etter julenissen, eller omvendt sipller liten eller ingen rolle på lørdag. De titteljagende gjestene tippes som forhåndsfavoritter men Bari ett av overraskelseslagene i årets Serie A – og Galletti er i kjempeform om dagen!

 

Hjemme er Bari kun beseiret av Milan – i år – og har sterke resultater mot både Juve (3-1) og Inter (2-2) og skilte med. De hvitrøde er også ubeseret i fem seirekamper på rad, men statistikk har aldri vunnet en fotballkamp.

 

Høytflyvende Giallorossi kommer til kamp i påsken med allverdens selvtillit. Etter storspill både mot Inter og Udinese, og med tre viktige poeng mot Bologna, gjør romerne seg klare for ett aldri så lite kupp. Coup d’Scudetto. Fra å være fornøyde med Champions League kvallik til å være mesterskapsutfordrer grenser til en sensasjon.

 

Mye gjenstår, selvsagt, før man kan begynne å drømme om slikt, med i dager som dette, er det oppsiktsvekkende lett. Til tross for at Inter fremdeles leder. Og for å fortsette drømmingen må alle tre poengene hentes hjem fra hælen i støvellandet.

 

Med Totti tilbake, har Ranieri det som mange vil kalle for et luksusproblem. Toni, Vucinic og Ménez har spilt bra sammen i det siste, men med Totti tilbake mener mange vi får se en helt annen konstellasjon i angrep. Fra Trigoria meldes det at Il Mister har prøvd seg med angrepstrioen Totti, Vuci og Toni, men det er også meldt om at Vucinic sliter litt med influensalignende syndromer.

 

Flere gode nyheter fikk den romerskfødte taktikkeren da Pizarro og De Rossi var med for fullt på trening, og som ikke det var nok, samlet hundrevis av Romanisti seg utenfor og hyllet spillerne. Opptakten til kampen er mer eller mindre perfekt, og optimismen i spillergruppen er forankret i en kollektiv tro på hva laget kan prestere.

 

Troen på noe magisk sprer seg, og det ventes mellom 15- og 20 000 romere på tribunen.

 

På banen ventes det at Júlio Sergio vokter buret, og har Cassetti, Burdisso, Júan og Riise foran seg. På midtbanen vil sjefen (De Rossi) bli akkompagnert av en Pizarro i alt for stor shorts, men til gjengjeld, i en alt for stor form! Det er litt usikkert om Ranieri kjører Taddei fra start, i fraværet til Perrotta, eller om en frisk Brighi kommer inn og tar seg av litt grovarbeid på gresset.

 

Fremme er det altså snakk om det omtalte To-To angrepet, for første gang sinden målautomaten fra Modena ankom i vinter, og setter til side Me-Vu-To ensembelet tross sitt gode samspill. Men ingenting er avgjort på forhånd. Hverken hva lagoppstillingen angår eller hva kampen vil bringe.

 

Dette med å kuppe selveste Scudettoen er mye større enn både julenissen og julaften, for begge kommer jo hvert år, så da er det kanskje ikke nok å bare tro på nissen? Undertegnede har i hvert fall tro på seier.

 

FORZA ROMA!