Viktig seier i Bari

Mirko Vucinic satt inn 1-0 etter 19 minutters spill, og hvilket flott spill det var mellom målscoreren, Toni og Totti i forkant! Dermed er det fremdeles bare 1 poeng opp til Inter, og drømmen om lo Scudetto lever fremdeles i hovedstaden.

 

Roma visste det ikke ville bli noen enkel oppgave å ta full pott borte mot Bari. Bari har vært vanskelige å tukte på hjemmebanen sin, og kun 3 poeng var godt nok for et Roma-lag som jakter seriegull. Mens Roma måtte klare seg uten Menez og Perrotta (suspensjon), måtte Bari stille uten bl.a. Almiron, Rivas, Donati, Parisi og Kutuzov.

 

Lynhurtige Edgar Alvarez skapte en sjanse for Barreto tidlig i kampen, men Burdisso slengte seg foran og blokkerte forsøket fra spissen. Roma begynte å presse på etter dette, og etter 19 minutter tok Giallorossi ledelsen. Totti sendte ballen til Toni, som på glitrende vis sendte ballen videre med ryggen mot mål til Vucinic som var på full fart inn i feltet. Montegrineren satte ballen iskaldt inn i Bari-målet, og feiret med en aldri så liten trall inn i et av kameraene langs banen. Grande!

 

Toni hadde et forsøk på feil side av nettveggen, mens Edgar Alvarez skapte en del problemer for Roma med sine løp langs kanten og flere innleggsforsøk. Roma klarte uansett å holde kontroll fram til pause, og gikk i garderoben med en 1-0 ledelse.

 

Bari kom ut i andre omgang og la press på Roma. Riise måtte avverge et forsøk fra Rivas, mens Alvarez skjøt utenfor fra utenfor 16-meteren. Totti klarte heller ikke å sikte inn skuddfoten, men viste at blikket og teknikken fremdeles sitter. Han gikk ut etter vel 70 minutter, og ble erstattet av Brighi.

 

Barreto skjøt utenfor, og det kunne virke som at Roma var litt nervøse. Julio Sergio måtte redde nok et forsøk fra Barreto. Roma klarte å holde på ledelsen ut kampen, mye takket være en fantastisk arbeidsmoral blant flere av Roma-spillerne. David Pizarro viste nok en gang at han er verdens ubestridte piruett-mester, og spilte en stor kamp.

 

1-0 til Roma,  og drømmen om en Scudetto 16.mai er fremdeles ikke helt usannsynlig. Atalanta hjemme neste helg blir neste etappe for et Roma-lag som hvert fall ser ut til å ha motivasjonen med seg i hver kamp for tiden.