Spillervurderinger Bari – Roma 0-1

Tre viktige poeng ble hentet hjem til hovedstaden i ettermiddag, etter Roma slo Bari 1-0. Her følger spillervurderingene:

 

27 Júlio Sergio. Blir vel egentlig ikke satt på noen ordentlig test i dag. De gangene han må innvolveres, gjør han dette på en voksen måte. Er litt uheldig på et tilbakespill fra Riise, men på en dag som denne, er det fort gjort å tolke det som uthaling av tiden.

6.5

 

77 Marco Cassetti. Velger det trygge hvor situasjonen krever det, uten at det bilr defensivt og kjedelig. Kommer fint fram i angrep, og er, som resten av laget, inne i en god fase. Ingen tvil om hvorfor han er førstevalget på høyreback

7.0

 

4 Júan. Brasilianeren er uten tvil fartsalibiet til Romaforsvaret, og når han i tillegg kombinerer det med en stoisk ro, vil jeg tro det er ufattelig kjedelig å spille mot forsvarere som ham. Men det er nok ikke så vanskelig å spille bra forsvar da man har en magisk makker.

6.5

 

29 Nicolas Burdisso. Spiller en kjempekamp! Argentinerern femstår som sjef, og hadde ett artig raid, som viser at teknikken er på plass. En trussel på offensiv dødball, en forsikring på defensiv.

8.0

 

17 John Arne Riise. Spilte en god kamp, og var på det jevne. Plasserer seg noe snodig defensivt, men er flink til å rette opp. Virker nesten utrettelig, og er alltid villig på løp. Burde skutt selv på frisparket Júilo Baptista satte over.

6.5

 

16 Daniele De Rossi. Løper og løper. Jobber og jobber. Er en viktig faktor til ufarliggjøringen av Baris midtbane. Kommer nok aldri helt til sin rett, men gjør et grundig arbeid selv uten ball.

6.5

 

7 David Pizarro. I dag virker det som om chileneren har bestemt seg for hvor Scudettoen skal havne. Det er en fryd å se ham i den formen han er i for øyeblikket! Serverer og dirigerer. Bestemmer tempo og fordeler baller. Alt på en upåklagelig måte.

8.0

 

11 Rodrigo Taddei. I Perrottas fravær blir det mer løping på andre. Det tjener Taddei på, for i dag er han lagspiller med stor L. Hjelper til i samtlige situasjoner, og ønsker alltid å gjøre seg spillbar. Kunne vært noe mer kreativ med ball. Men solid innsats.

7.0

 

9 Mirko Vucinic. Scorer iskaldt i første omgang. Mye tyder på at samspillet mellom co-angriperne mangler den ekstra finessen, men trioen fant glimtvis frem til noe som kan ligne på tryllerier. Etter ca. tjue minutter får Mirko æren av å ekspedere etter ballvekslingen mellom de tre.

7.0 

 

10 Francesco Totti. Spiller sin første kamp fra start, og er kanskje ikke helt i toppform. Gjør strengt tatt det som er nødvendig, i en kamp hvor det å ta tre poeng var det aller viktigste. Viste glimt av storhet inni mellom, bla. i forkant av scoringen, men blir godt passet på av ivrige forsvarere, og tar fornuftig nok ingen store sjanser.

6.5

 

30 Luca Toni. Er som vanlig en konstant trussel for et hvert forsvar. Sterk i dueller og flink å holde på ballen. Virker som han kan komme til å trives meget bra sammen med Totti på øvre halvdel av banen.

6.5

 

19 Júlio Baptisa (26 min for Vucinic). Blir aldri helt venn med ballen. Har noen skuddforsøk, bal. ett frispark hvis utnyttes svært dårlig. Begynner å få dårlig tid dersom han ønsker å overbevise Ranieri om å få bli utover denne sesongen. Baptista overbeviste neppe så mange på lørdag…

5.5

 

33 Matteo Brighi (18 min for Totti). Kommer innpå for å trygge inn tre poeng med sin utrettelige innsats på midtbanen. Fremstår som den fornuftige lagspilleren han er.

6.5

 

Ubenyttede reserver:

32 Doni

5 Philipe Mexés

13 Marco Motta

22 Max Tonetto

24 Alessio Cerci