Forhåndsomtale av Roma – Atalanta

Det drar seg til i Serie A. Det gjenstår 6 kamper, inkludert helgens. Inter leder med 1 poeng, men har vist svakhetstegn i hjemlig serie i det siste. Videre har Roma et enklere kampprogram på papiret, samtidig som Inter skal ut i en krevende semifinale i Champions League mot Barcelona. Det kan fort bli minnerike stunder på Stadio Olimpico og Circo Massimo denne våren.

Fokus må imidlertid være mot gjestene fra Bergamo denne helgen. En katastrofal sesong på bortebane er hovedårsaken til at Cristiano Doni og co. befinner seg nede i sumpen sammen med Siena, Lazio, Udinese, Livorno og Bologna. På papiret skal bergamaskerne ha et godt nok lag til å beholde plassen, men særlig bakover har det vært happy-hour stort sett hele sesongen. Det er tvilsomt om det blir noe enklere når Roma etter all sansnsynlighet stiller med Vucinic, Toni i tillegg til den største av de alle, Francesco Totti, fra start på søndag.

Når dette er sagt har Atalanta hatt en oppsving i det siste, med tre strake hjemmeseiere og et hederig bortetap mot Juventus. Men så var det bortestatistikken da…

Troppene er i skrivende stund ikke offentliggjort. Det som likevel er sikkert er at Guarente og Peluso soner karantene for Atalanta, mens Barretto, Zanetti, Talamonti, Bellini og Chevanton er skadet. Som ikke det var nok sliter Garics, Bianco, Valdes, Pellegrino og Amoruso med mindre skader. Det gjør ikke jobben enklere for Mutti.

Sannsynlig lag Atalanta (4-4-2): Consigli; Capelli, Bianco, Pellegrino, Manfredini; Ferreira Pinto, Padoin, De Ascentis, Valdes; Tiribocchi (Doni), Amoroso.

Det er altså tvilsomt om det blir gjensyn med bergamaskernes kaptein, Cristiano Doni, fra start. Det er ventet at Atalanta legger seg bakpå, og satser på raske kontringer ved Tiribocchi eller oppspill mot Amoruso. Den ellers så solide midtstopperen Thomas Manfredini må bekle backrollen ettersom både Peluso og visekaptein Bellini er uaktuelle. Det er også mulig Padoin bekler denne, og at Volpi tar hans plass på midten. Vær oppmerksom på en mann: Valdes.

For Romas del sliter Claudio Ranieri med relativt få skadeproblemer, men både Julio Sergio og Juan har slitt denne uken med henholdsvis sykdom og muskelplager.

Sannsynlig lagoppstilling (4-2-3-1): Julio Sergio; Cassetti, Burdisso, Mexes, Riise; Pizarro, De Rossi; Perrotta, Totti, Vucinic; Toni.

Med andre ord er vi nærmest fulltallige, med unntak av Juan. Det store spørsmålet er hvordan Mexes takler oppgaven med å erstatte han. Franskmannen har hatt en sesong preget av mye opp og ned og har i tillegg vært ryktet bort til sommeren. Ingen av dagens spillere, foruten av Totti og De Rossi, er mer romanista enn Phillipe så la oss håpe han blir.

Det er forventet at Roma styrer kampen, og at Atalanta vil satse på kjappe kontringer gjennom sine to dyktige kantspillere Ferreira Pinto og Valdes, samt romanistaen Simone Tiribocchi helt fremme. Nøkkelen for Roma sin del ligger i å få i gang tridenten To-Vu-To, særlig stiller jeg store spørsmålstegn ved Bianco og Pellegrino i midten bak, samt Manfredinis egenskaper som back. Med førstevalgene Garics, Bellini og Talamonti ute, er det lite som tilsier at Atalantas forsvarsrekke innehar særlig kvalitet på søndag.

Før den tid skal Inter og Fiorentina barke løs i Firenze, nærmere bestemt klokken 20:45 ikveld (lørdag). Inter har Santon, Motta, Toldo, Sneijder og Chivu tvilsomme, men har ingen karantener utover dette etter å ha hatt et helt lass sist.

Forventet lagoppstilling Inter (4-2-3-1): Julio Cesar; Maicon, Lucio, Samuel, Zanetti; Stankovic, Cambiasso; Balotelli, Sneijder, Eto’o; Milito.

Fiorentina på sin side har Alessandro Gamberini , Vargas og reservekeeper Vlada Avramov ute. Cristiano Zanetti er også tvilsom. Som kjent soner også Mutu karantene for bruk av ulovlige medikamenter.

Sannsynlig lagoppstilling Fiorentina (4-4-1-1): Frey; De Silvestri, Natali, Krøldrup, Felipe; Santana, Donadel, Montolivo, Gobbi; Jovetic; Gilardino.

Det knytter seg større spenning til kampforløpet her, men se på det som sannsynlig at Inter vil starte forsiktig og ta større sjanser etter hvert. De vet at det kun er tre poeng som gjelder, men Viola i Firenze vil alltid kunne by på problemer også for de større lagene.

Mitt tips er at Roma leder serien med et poeng når vi skriver 17:00 søndag.

Forza Lupi!