På topp!

Drøye 60 000 tilskuere var på plass i ettermiddag for å se kampen mellom Roma og Atalanta. En kamp som betydde veldig mye for begge lag. Roma kunne innta tabelltoppen, mens Atalanta trengte sårt viktige poeng i kampen om å unngå nedrykk.

Roma startet best og fikk store sjanser innledningsvis i kampen gjennom Burdisso og Totti. Ingen av dem klarte å finne veien til nettmaskene bak Consigli. Atalanta kunne faktisk tatt ledelsen før Roma dominansen startet, men Julio Sergio blokkerte den svake avslutningen fra bortelaget.

Hjemmelaget tok likevel ledelsen da kampuret viste 12 minutter spilt. Vucinic avfyrte et skudd fra drøye 20 meter som Consigli i første omgang hadde full kontroll på, men som han likevel klarte å rote inn mellom beina på klassisk Taibi vis. 1-0 og tabelltopp var allerede et faktum.

Roma fortsatte å holde presse høyt og vinne ballen høyt på banen. En livlig Cassetti doblet ledelsen etter perfekt forarbeid av Totti. Et innkast ble plukket opp av Totti som avanserte fint og fikk lagt inn perfekt mellom midtstopperne til Atalanta. Der stod Cassetti klar med pannebrasken og kunne enkelt øke ledelsen til 2-0.

Atalantas Tiribocchi jobbet hardt og kom til et par avslutninger, men Julio Sergio hadde i realiteten full kontroll.

Roma gikk til pause med 2-0 og virket veldig komfortable i første omgang. Bakre fireren spilte solid til tross Juans skadefravær. Det var fin flyt i angrepsspillet anført av Vucinic og Menez.

Toni erstattet imidlertid Vucinic etter hvilen. Vucinic var i faresonen og ville med et gult kort stå over neste ukes derby mot Lazio.

Atalanta reduserte åtte minutter inn i andre omgang gjennom Tiribocchi. Riise var uheldig med sklitaklingen og serverte Tiribocchi som iskaldt satte ballen til side for Julio Sergio og inn i mål.

Roma mistet konsentrasjonen og lot bortelaget ta mer og mer kontroll over kampen. Atalanta var faktisk svært nære ved å utlikne etter 74 minutter, men nok en gang var Julio Sergio med på notene.

Kampen ebbet ut i hjemmelagets favør, men om andre omgangen ikke var en pinlig affære kunne den fort blitt det. Atalanta kunne nemlig fort ha utliknet i andre omgang. Det var unødvendig av Roma som tittelkjempere å la bunnlaget Atalanta styre så mye av andre omgang. Ranieris beslutning om å introdusere Brighi kom nemlig lovlig sent. Først da fikk vi kontroll på midtbanen igjen.

Roma: Julio Sergio; Cassetti, Mexes, Burdisso, Riise; Perrotta (Taddei 75), De Rossi, Pizarro; Menez (Brighi 79), Vucinic (Toni 46); Totti

Atalanta: Consigli; Capelli, Bianco, Pellegrino, Manfredini (Radovanovic 34); Ferreira Pinto, Padoin, De Ascentis (Volpi 84), Valdes; Tiribocchi, Amoruso (Doni 54)