Le pagelle di Roma – Atalanta

Julio Sergio 6.5: Gjør en stor redning på Capellis forsøk innledningsvis, selv om Atalantas back viste seg å være i offside. Sprer trygghet i laget, og er sjanseløs på scoringen. Roma hadde ikke ledet serien uten Julio, Serie As beste keeper per dags dato.

Marco Cassetti 7.5: IL MIGLIORE. For det første nøytraliserer han Valdes i så godt som 90 minutter. For det andre er han plutselig spiss midtveis i første omgang og stanger inn 2-0. Marco bør være aktuell for VM.

Phillipe Mexes 7.0: Franskmannen tilbake der han skal være. Betryggende å ha i feltet når Atalanta forsøker å pumpe inn baller utover i andre omgang. Selger seg ved enkelte anledninger.

Nicolas Burdisso 7.0: Leverer nok en god kamp, denne gangen med mer uvant forsvarskollega. Det er vel ikke så mange som rynker på nesen om argentineren blir tatt ut på årets lag når vi skriver medio mai.

John Arne Riise 6.0: Også en solid kamp fra John Arne, men involveringen på scoringen trekker selvsagt ned. Hadde god kontroll på Ferreira Pinto, og har også farlige involveringer offensivt. Har krefter på slutten.

David Pizarro 6.5: Nok en flott forestilling fra chileneren. Stor første omgang hvor han dikterer spillet med preise avleveringerr og flotte gjenvinninger høyt opp ei banen. I andre omgang kommer han litt på halvdistanse i presset, og Atalanta får låne mer ball.

Daniele De Rossi 6.0: Ingen stor kamp av Daniele, men legger som vanlig inn god innsats.

Simone Perrotta 7.0: Dette var andre takter fra Perrotta, som virket pigg og usedvanlig giret for å gi alt for Roma. Fortsetter han slik blir han nok en gang et alternativ for Lippi.

Francesco Totti 6.5: Kapteinen begynner å nærme seg god gammel klasse. Burde gitt Roma ledelsen i første omgang, men spiller seg stort opp blant annet med en flott assist til Cassetti. Umulig å ta fra ballen uten å lage frispark.

Mirko Vucinic 7.5: Den omgangen han spilte var meget bra. Scoring og iherdig jobbing også bakover på banen. Virket farlig hver gang han fikk ballen og har prikket inn toppformen. Nøkkelmann inn mot neste helgs derby.

Jeremy Menez 6.0: Har endelig etablert seg på et jevnt bra nivå, selv om han aldri briljerte. Ble foretrukket foran Toni fra start for at Roma skulle komme mer rundt på kantene. Det lyktes. Faller av i andre omgang.

Innbyttere

Luca Toni 5.5: Evner ikke sette sitt preg på kampen og virket tung i bena. Som vanlig et naturlig oppspillspunkt og vinner mange baller, men i dag fikk han ikke distribuert så mange av disse videre.

Matteo Brighi 6.0: Et klassisk trekk av Ranieri. Brighi inn utover i andre omgang for å ri av stormen. Det funket som vanlig.

Rodrigo Taddei 5.5: Jobber godt, men har få gode innvolveringer. Har blant annet en stygg feilpasning på egen halvdel å stillingen 2-1.

Trener Claudio Ranieri 7.0: Velger rett taktikk, og Roma valser over Atalanta de første 45 ved å spille seg rundt Bergamolaget. Nettopp dette var hensikten med å spille med Menez fremfor Toni. Sparer Vucinic i pausen, og kommer unna med det. Fornuftige valg av Brighi og Taddei mot slutten som bidrar med masse løpskraft. Fornuftig å ta ut Menez fremfor Totti når franskmannen ligger og vaker på banen med et gult kort.