Derby della Capitale kuriositeter..

 

AS Roma troner øverst på tabellen, mens SS Lazio ligger på sekstende plass. Våre kjære Ulver har Scudetto-ballen på egen banehalvdel og denne serierunden kan bli helt avgjørende for drømmen om den viktigste pokalen, 10 år etter. Denne kampen er kanskje den vanskeligste vi har igjen har igjen og det er nok heller ingen andre som ville likt å stikke kjepper i hjulene våre enn de lyseblå. Til helgen serveres et av tidenes viktigste og mest følelsesladde derby som hovedrett, her noen fakta:

 

  • Tidenes første Derby della Capitale ble spilt 8. Desember 1929 etter at Associzione Sportiva Roma ble stiftet i 1927, denne kampen endte 1-0. Mannen som fikk æren av å score tidenes første mål i hovedstadsderbyet het Rodolfo Volk og var Roma-spiller. Lazio måtte vente helt til Oktober 1932 før de kunne krone seg som best i Roma.

 

  • Olimpico huset Derby della Capitale for første gang 29. November 1953, kampen endte 1-1.

 

  • Romas største seier kom i 1933/34 sesongen og lød på 5-0, mens vi i 2002 vant 5-1. I denne legendariske kampen scoret det lille flyet Vincenzo Montella 4 mål, som også er rekord.

 

  • Vår nåværende kaptein Francesco Totti er spilleren som har spilt flest ganger mot Laizio med sine 27.

 

  • Brasilianeren Dino Da Costa og Super-Marco Delvecchio har puttet ballen i nettet bak forskjellige Lazio-målvakter hele 9 ganger hver og er dermed delt best i klassen.

 

  • Derby della Capitale har endt med seier til Giallorossi 59 ganger, uavgjort 59 ganger og tap 44 ganger.

 

La oss håpe historien gjentar seg og at Ulvene sender de lyseblå ørnene tilbake til utkant-Roma som ribbede høns!

 

FORZA ROMA!