Forhåndsomtale Lazio – Roma

Søndag 18. april klokken 1830 braker det løs. Lazio byr opp til årets viktigste kamp – Derby della Capitale. Det er vanskelig å forklare hvor viktig og nervepirrende denne kampen er for AS Roma og oss romanisti. For dere som ikke helt skjønner allikevel anbefaler jeg å lese min kollega Thomas’ glimrende artikkel over.

Etter Juventus’ slette innsats på Giuseppe Meazza igår, som endte med 2-0 til Inter, er situasjonen klar: Roma må vinne derbyet for å fortsatt ha noe håp om scudetto. Et tap vil nesten garantert være spikeren i kista og med et uavgjort resultat vil vi havne ett poeng bak Inter. Vinner vi er vi fortsatt ett poeng foran på toppen av Serie A og ting ser lyst ut!

I den gulrøde delen Roma er det fryd og gammen om dagen, men alle med hjerte for AS Roma begynner nok å føle håpet litt VEL mye på kroppen nå. Vi har riktignok røket på hodet ut av Europa League, men hva gjør vel det når man leder Serie A, ikke har tapt på 23 kamper i serien og er på full fart mot finalen i Coppa Italia. Sist var det Atalanta som fikk unngjelde i en kamp som ble litt mer spennende enn vi hadde håpet på, men endte til slutt med 2-1 og hjemmeseier.

Den siste uken har vi vært så godt som fulltallige på alle treningene og det har hersket generelt god stemning. Til og med Daniele De Rossi returnerte til dagens trening etter å ha måtte stå over gårsdagens grunnet allergi. Juan ser ut til å bli klar igjen etter å ha stått over den forrige kampen mot Atalanta og da går nok han rett inn igjen i midtforsvaret sammen med Nicolas Burdisso, mens Riise bekler venstrebacken og Lazio-dødaren Cassetti den høyre. Midtbanen kommer antageligvis til å bestå av De Rossi, Pizarro og Perrotta. Lengst frem er der det er mest spekulasjoner – kommer vår kjære kaptein Francesco Totti til å starte kampen eller blir det den unge franskmannen Mènez? De siste ukene har Mènez spilt mye sammen med Toni og Vucinic i småspillet på treningene, så det spørs om det ikke blir MTV på topp for Ranieri imorgen. Il Mister har gang på gang vist at han ikke nøler med å sette ut noen om de ikke er på topp, så en prioritering av Mènez fremfor en Totti som er kommet tilbake fra skade kan isåfall forsvares. En ting er dog helt sikkert: Du kommer garantert til å får se kapteinen entre sitt Colosseum i løpet av søndagskvelden! I mål kommer du til å finne årets målvakt i Serie A, nemlig Julio Sergio. La oss inderlig håpe Mauri har like store problemer med å få ballen i mål som sist!

Lazio har etter mye om og men kommet seg etter en begredelig sesong så langt. Edy Reja virker til å ha fått fart på ørnene og de kommer rett fra en imponerende snuoperasjon mot Bologna i forrige runde. Ifølge rapportene kommer Lazio til å stille i en 3-5-2 formasjon med Rocchi og Floccari på topp. Dias og Stendardo får antageligvis selskap av rumeneren Radu, som er tilbake etter en mindre muskelskade, i forsvar. På midten kommer man antageligvis til å finne Lichsteiner og Kolarov på hver sin ving, mens sentralt skal Brocchi, Ledesma og Mauri prøve å hamle opp med våre gladiatorer.

Kampen har blitt flyttet til det noe spesielle tidspunktet 18.30, men på Canal+ sine sider står det at de sender kampen på Canal+ Sport1 klokken 1900. Man kommer da antageligvis til å måtte se den første halvtimen på stream i vente av at Portsmouth – Aston Villa skal bli ferdig. Mannen som skal geleide oss gjennom denne grøsseren er Per-Jarle Heggelund, norges beste fotballkommentator.

Det er nå det gjelder. Imorgen har vi lyst til å se Julio Sergio gjøre redninger som får deg til i klype deg selv i armen, Luca Toni med istykkerrevet drakt, Riise som tar løp over hele banen og tilbake igjen, Pizarro som trosser krampene og takler de lyseblå fillete, men mest av alt har vi lyst til å se nærbilde av ansiktet til Mirko Vucinic og Daniele De Rossi forlate Olimpico i bare trusene. Skjer dette er det mye mulig at vår kjære Francesco Totti får løfte sin andre Scudetto i drakta han elsker så inderlig. I Roma vinner man nemlig ikke Scudettoer på samme måte som i Torino eller Milano. I Roma er det to stikkord: å Krige og å Blø for verdens vakreste farger.

FORZA ROMA!