Lazio 1-2 Roma!

Lazio 1, AS Roma 2!

 

Og for en kamp!

Før kampstart var det tumulter på tribunen da fans fra de begge lag barket sammen. Med belter og flasker gikk de løs på hverandre før opprørspolitiet kom imellom. Alt er på plass i et typisk Derby della Capitale med andre ord.

 

Lazio åpnet friskest med et par halvsjanser ved Liechtsteiner og Rocchi, uten å være direkte farlig. Det eneste produktive Roma klarte å gjøre de første 15 minuttene var å få sendt Stendardo av banen etter et spark i ansiktet.

 

 Inn for Stendardo kom Giuseppe Biava som med det fikk sin derby-debut. Lazio fortsatte presset, og 14 minutter ut ble Tommasso Rocchi spilt gjennom med en vakker pasning fra Cristian Ledesma, som gjorde det enkelt og satte ballen i buret bak en utrusende Julio Sergio. 1-0 Lazio, og kampen blir hetere.

 

Laget i baby-blå fortsatte presset, kun avbrutt med et par sjanser, deriblant vår egen John Arne Riise som tidlig viste stor lyst til å bidra med å endre kampbildet. For det så til tider ut til å være kun et lag på banen, og det var ikke våre ragazzi.

 

Roma slet med å få til noe som helst spill, og det ble bare med et eller annet langskudd som en skal treffe bra på for å i det hele tatt skape farligheter. De siste 10 minuttene av første omgang virket det som det gikk opp for Roma hva det var som sto på spill her, regissert av en alltid like elegant og leken David Pizarro.

 

Lagene går til pause med 1-0 fordel Lazio.

 

Og det var et nytt Roma-lag som kom ut etter 15 minutter i garderoben.  Ranieri hadde veldig overraskende valgt å ta ut både Totti og De Rossi, noe har forklarte var på grunn av at de to var for giret for kampen, og dermed ikke klarte å fokusere og gjøre det de vanligvis gjør. I tillegg hadde begge pådratt seg gult kort, så faren for rødt var så absolutt tilstede. Inn for Il Capitano og Capitano Futuro kom Rodrigo Taddei og Jeremy Menez.

 

Det var vel de som ikke hadde rukket å finne plassene sine igjen før det ble action på gressmatten. Kolarov på raid på venstre flanke endte med at Cassetti måtte bruke ulovlige metoder for å stopp ham. Straffe til Lazio! Floccari var tidlig borte og hentet ballen, og virket selvsikker idet han nærmer seg ballen. Julio Sergio redder! En slapp straffe av Floccari som Julio Sergio reddet enkelt med bena.

 

Dette var en virkelig vitamininnsprøytning for våre gutter, som nå fikk fornøyet tro på at de kunne snu kampen. Hadde Lazio gått opp til 2-0 ville nok de resterende boblene av luft i Roma forsvunnet.

 

Med en fullsatt Curva Sud ble Roma sunget og hojet fremover på banen. Og på det tredje skulle det skje. Lazio klarte ikke klarere den tredje Roma-corneren på rad, og Taddei dro av Kolarov som la igjen foten nok til å hekte Taddei. Straffe til Roma! Lik Floccari la Vucinic ballen selvsikkert på plass og så veldig fokusert ut. Den eneste forskjellen var at Vucinic satte ballen bak Muslera. Uno-Uno! Bare feiringen tente Roma, og det skulle komme mer.

 

Menez fosset fremover midt i banen med frekke kroppsfinter, og får frispark. Alle tror det er Riise som skal vise frem venstreslegga, da dette på mange måter var en perfekt plass for han å lade slegga. Men neida, Vucinic tar ett steg, og hamrer ballen i målet bak Muslera som ikke engang rekker å registrere at frisparket ble tatt. Uno-DUE! Samtidig er det på sin plass og sende en liten takk til en liten mann; Brocchi – takk.

 

Roma satte opp tempoet, og hadde flere muligheter til å øke enn det Lazio hadde til å utligne, selv om Edy Reja satte inn Julio Cruz for Floccari med 16 minutter igjen på kampuret.

 

En trygg Julio Sergio hadde flere fine involveringer, selv om han ikke ble testet på samme måte som han ble under forrige Derby.

 

Fem minutter med tillagt tid ble blåst av, og Roma har vunnet sitt andre Derby delle Capitale denne sesongen! Delizioso! Dette er første gangen på åtte år at en av klubbene har vunnet begge oppgjørene samme sesong – og for en måte å gjøre det på!

 

Fantastiske scener etter kampen, toppet med Tottis keiseriske dom over Lazio; Serie B!

 

Forza Roma!

 

 

 

Spillervurdering:

 

Julio Sergio – 7

 

Cassetti – 6

 

Burdisso – 6.5

 

Juan – 7

 

Riise – 6.5

 

Perrotta – 6.5

 

Pizarro – 7

 

De Rossi – 5.5

 

Totti – 5.5

 

Toni – 6.5

 

Vucinic – 7.5

 

Innbyttere:

Menez – 7

 

Taddei – 6.5

 

Brighi – Ikke nok spilletid til bedømming.

 

 

Grazie Roma!