Blir det finale i Coppa Italia?

Etter noen i overkant nervepirrende oppgjør i serien er det nesten som en slags avkopling når Roma i onsdag møter Udinese i returoppgjøret i semifinalen i Coppa Italia. Udinese ble slått 2-0 på hjemmebane. Klarer Roma å sikre plassen i finalen mot Inter?

 

Etter søndagens kamp mot Lazio var det nok mange Roma-fans som følte seg mentalt utladet. Laget lå som kjent under 1-0, men kom tilbake i andre omgang og snudde oppgjøret. Dette gjorde Roma i tillegg etter at Ranieri hadde tatt ut Totti og De Rossi, spillerne som mer enn noen andre vet hva Roma-derbyet betyr. Nå er derimot den kampen over, og fokuset må rettes mot onsdagens kamp mot et Udinese som har underprestert voldsomt denne sesongen.

 

Det er vanskelig å vite hvordan Ranieri tenker med tanke på laguttak til denne kampen, spesielt med tanke på hans helt hinsides modige avgjørelser i helgens derby. Det vil dog ikke overraske om han gir sjansen til spillere som Baptista, Cerci og Mexès i denne kampen. Ranieri kan glede seg over at Roma er så godt som skadefri nå i sesonginnspurten. Troppen til Roma kan dere se her. 

 

Udinese-trener Pasquale Marino har bedt om hjelp fra fansen foran den avgjørende semifinalen mot Roma.

 

«For å kunne klare et slikt mirakel og snu dette, trenger vi hjelp fra fansen vår. Vi må få ut alt vi har i oss, fordi skal vi slå Roma vil det kreve en perfekt opptreden.»

 

Udinese sin store gulrot er at en plass i finalen vil gi laget en plass i neste års Europa League, i og med at Inter uansett vil være kvalifisert til Champions League. Marino har også sagt at han absolutt ikke vil rotere laget til denne kampen. Udinese vil ikke gi noe ved dørene.

 

Man skal også huske at Udinese, tross tabellposisjonen, har Antonio Di Natale. Toppscoreren i Serie A trenger ikke mange sjansene til å score, så Roma må uansett være på tå hev gjennom hele kampen.

 

Hvem hadde trodd at en semifinale for Roma i årets sesong skulle komme mens laget toppet Serie A? Roma har sjansen til å ta en dobbel, men det er ikke noen tvil om at det er serien som er fokuset for Romas spillere, fans og trenerstab. Er det noe som kan avgjøre for Udinese sin fordel er det kanskje nettopp dette.

 

Daje Roma! Forza per sempre!