Seier tross nederlag

Roma tapte 1-0 i returoppgjøret på Friuli, men fikset alikevel en deit med Coppa Italia på hjemmebane i mai.

 

Roma ledet son kjent 2-0 fra oppgjøret i hovedstaden, og reiste nok til Udine med en idé om å sikre finaleplassen uten for mye anstrengelse.

 

I hvert fall tydet mye av kampbildet på det.

 

Udinese fikk trille ball mye, og ble holdt ansvarlig for å underholde for sitt eget publikum. Roma var heller restriktive fremover, og så mest ut til å være fornøyde med å holde nullen. Alt i alt skulle det vise seg å være en ren formalitet å ta bussen til Slovenia for å jage zebra.

 

Roma sparte noen av sine spillere da de to målene fra første kampen tillot det. Faty fikk spille fra start, sammen med Júlio Baptista. Matteo Brighi og Philipe Méxes, men som ikke er noen dårlige alternativer.

 

Med 0-0 til pause så Udinese ut til å slite med å ha en mulighet til Europacup-cpill neste sesong, men virket mye piggere i andre omgang. Etter mange gode forsøk på mål etter pausen, besluttet De Biasi å styrke luftangrepet, og satte inn Benito Corradi. Dette, i tillegg til at Sanchez ble mer og mer innvolvert i det som skjedde framover, gjorde at Roma var heldige som ikke slapp inn mål før mot slutten av kampen.

 

Vel, gode og heldige. Giallorossi forsvarte seg godt, Ranieri la om til 4411 etter at Tonetto kom inn. Toni var også gått ut til fordel for Menéz tidligere i omgangen, og lot Baptista ligge alene på topp.

 

Menéz var, med unntak av ett forsøk fra Taddei, den eneste som stelte i stand trøbbel for heimevernet på Friuli, og Udinese var klart best. Men de stillte ikke opp da det gjaldt foran mål, og dermed ble det med den ene scoringen, signer Sanchez.

 

Minutter etter scoringen pådrar Cassetti på seg kveldens andre gule, og går dermed glipp av finalen mot Inter onsdag 5. mai. En spillesugen Marco Motta har sitt å se frem til.

 

Ingenting blir bedre enn å snyte Inter for både Scudettoen og Coppa Italia. De får vinne så mye Champions League de bare vil, men dette skal vi ta hjem!

 

 Júlio Sergio; Marco Cassetti (espuls. 83), Philipe Méxes, Nicolas Burdisso, John Arne Riise; Daniele De Rossi, Marco Brighi, Ricardo Faty (Max Tonetto 65), Rodrigo Taddei; Júlio Baptista (Mirko Vucinic 80), Luca Toni (Jérémy Menez 61)