Scudetto-håpet lever!

Roma er fortsatt med i kampen om scudettoen etter en sterk 2-1-seier borte mot Parma lørdag kveld.

 

Det var spilt snaue fem minutter da Daniele De Rossi slo en krempasning gjennom til Francesco Totti, som tok ned ballen på brystet og lobbet ballen over Mirante i Parma-målet. En drømmeåpning for et scudetto-jagende Roma-lag.

 

C’e solo un capitano runger over Ennio Tardini, men Roma makter ikke å ta noe initiativ i kampen, til tross for den tidlige ledelsen.

Fem minutter senere er lynraske Biabiany på et av mange soloraid. Han drar seg nesten helt gjennom, men Juan får inn en takling i siste liten. Romas forsvarere var nok enig om å ikke ta noen sjanser med Biabiany i hælene. Men etter 18 minutter feiler Juan grovt da han skal feie ballen ut over linja. Han sleiver totalt, Biabiany overtar og får etterhvert fyrt i vei et skudd som Sergio redder greit.

 

Første omgang ebber ut i 0-1, uten at noen Romanista hadde grunn til å føle seg trygg. Parma skapte mest i første omgang.

Ved pause kommer Toni inn for Vucinic, mens Mexes erstatter Menez.

 

Andre omgang starter som første omgang sluttet, og Roma virket noe defensive. Første Roma-mulighet kom da Dellafiore gjorde en kjempebrøler og ga bort ballen til Totti. Totti avanserte, fyrte av – i stolpen og ut. Minutter senere ødelegger Luca Toni en opplagt scoringssjanse for Taddei da han tar meg seg ballen ut over kortlinja, istedet for å la den gå videre til Taddei som hadde åpent mål.

 

Etter 61 minutter får Crespo en mulighet da Totti mister ballen på vei fremover. Alene med Sergio forsøker veteranen en lobb, men man ser tydelig at han ikke har samme følsomhet som vår kaptein, og skuddet går langt over. Roma overbeviste ikke i denne perioden, og det hadde ikke vært noe å si på en utligning.

 

Nærmest er Parma da De Rossi forsøker å skjerme ballen ut over linja. Antonelli kommer seg foran og får lagt ut til. Lanzafame treffer ikke rent og ballen treffer tverrliggeren og går ut.

 

Roma trengte en scoring for å avgjøre dette. Og med et kvarter igjen på klokka, skulle den forløsende scoringen komme. Francesco Totti mottar ballen ute på høyre side. Slår inn til Taddei som stanger ballen i mål bak Mirante. Lettelse!

Der får man igjen for å beholde en spiller som Totti på banen. En periode midt i andre omgang mistet han ballen fire ganger på rad, men han mister ikke selvtillitt. Han fortsetter å prøve. Og det kan være gull verdt for Roma, når vi teller opp 16.mai.

 

Man begynte å føle seg trygg, men ti minutter før slutt er Lanzafame først på et innlegg fra vår venstre side. Den utleide Palermo-spilleren gjorde ingen feil og styrte ballen i mål i duell med Burdisso og Cassetti.

 

Fra 85. til 90. minutt får vi en oppvisning i å holde i ball og drøye tid. I underkant av fem minutter holder Totti ballen nede ved Parmas venstreside. Vinner fire frispark og får Jimenez utvist. Totti mister tilslutt ballen, sparker ned parmaspilleren, får gult kort og går av banen til fordel for Baptista. For et show!

 

Baptista får en mulighet til å punktere kampen fire minutter på overtid, men Mirante gjør en fantomredning etter innlegg fra Luca Toni.

 

Nok en sterk bortekamp av Roma, som ikke har tapt borte i serien siden oktober i fjor.

Det er også betryggende å ha denne bredden i stallen. Ved pause setter vi inn Luca Toni og Philippe Mexes. Spillere som ville startet i stort sett alle andre lag. Toni gjør en god jobb med å holde på ballen på topp, mens Mexes er med å rydde unna foran Julio Sergio da det trengs som mest.

 

Da er det bare å håpe at Lazio kan få til noe mot Inter i morra kveld, selv om det er meget tvilsomt om vi får noe hjelp fra det holdet. 71 prosent av Lazios supportere ønsker at laget taper i morra, også gjenstår det å se om det samme gjelder Lazios spillere. Roma tar i alle fall med seg tre poeng hjem fra Ennio Tardini.

 

Grazie Roma!

 

Roma (4-2-3-1): Julio Sergio; Cassetti, Juan, Burdisso, Riise; De Rossi, Perrotta; Taddei, Menez (Mexes, 46),  Vucinic (Toni, 46); Totti (Baptista, 90).