Forhåndsomtale Roma – Inter, finale Coppa Italia

Etter vårt kjære Roma sitt tap mot Sampdoria og Lazios tragiske opptreden mot Inter denne helgen, er det bare en enorm sensasjon som kan frata Inter scudettoen. Heldigvis for den evige stad er det ett hederlig lag igjen i byen (etter at Lazio spilte seg inn på hatlista til stort sett alle italienere) og etter en stor sesong har AS Roma spilt seg fram til finale i Coppa Italia mot Inter. Stedet er Roma, datoen er 5. mai, klokkeslettet er 20.45 og arenaen heter selvfølgelig Olimpico.

Dette er en kamp som nok garantert kommer til å sette i sving en del følelser blant mange romanisti og det har allerede vært samlinger av gulrøde utenfor Inters hotell i Roma, men disse ble etterhvert jaget vekk av politiet. En ting er ihvertfall sikkert: Det kommer nok til å bli alt annet enn jubel for Inter på ærverdige Olimpico ikveld. Spennende blir det også å se om Laziofansen tar turen ut for å lage kvalm i forbindelse med matchen eller om de er smarte og holder seg hjemme, der peppern gror.

Nå over til vårt kjære AS Roma. David Pizarro har vært ute den siste tiden med et kneproplem, men han er ventet tilbake på banen, ved siden av Danielino, mot sine gamle lagkamerater. I de bakre rekker kan vi opplyse om at Cassetti er suspendert så da blir det spennende å se om Motta får tillit eller om Mexes flyttes inn i midten og Burdisso ut på høyrebacken. Det virker ikke som om Marco Motta har den høyeste stjernen hos Claudio Ranieri, men i dette tilfellet vil nok de aller fleste heller se Phillippe Mexes gjøre en innsats med grinta i bøttevis og hjertet utenpå drakta han elsker. I angrepet er Totti nesten selvsagt etter en stor kamp sist helg mot Parma og Mirko Vucinic er også selvsagt etter en enorm form den siste tiden. Det er ventet at Luca Toni inntar jokerposisjonen på benken, mens Rodrigo Taddei skal prøve å finne på noen rampestreker på vingen. Som trequartista blir det enten Jeremy Menez eller Simone Perrotta som skal få prøve seg. Det vil gi antageligvis gi denne oppstillingen:

Julio Sergio – Riise, Juan, Mexes, Burdisso – Pizarro, De Rossi – Vucinic, Menez, Taddei – Totti.

Som de fleste kamper i Coppa Italia er det litt problematisk for oss normenn å få sett denne kampen med tilfredstillende kvalitet, så det blir nok å ty til stream for de fleste av oss. ESPN Soccer sender stort sett Coppa Italia-kamper, så om en pub i nærheten av deg med mer enn to TV’er har denne kanalen burde det være håp!

La oss uansett håpe på en herlig kamp med så mye nerve og spenning som bare italiensk fotball kan tilby og at Roma trekker det lengste strået slik at Mirko Vucinic og Rodrigo Taddei kan kjøre golfbil så det lukter svidd helt til Piazza del Popolo..

FORZA ROMA!