Inter 1-0 Roma

TV-bildene som møter meg når kampen skrus er utrolige. Et fullsatt Olimpico synger «Roma, Roma, Roma» som om det skulle vært den italienske nasjonalsangen. Det zoomes inn på det skjeggete ansiktet til Danielino (som tydeligvis har blitt voksen) som selvfølgelig synger med, som om det skulle vært nasjonalsangen. Det kunne virkelig ikke vært vakrere, men vi romanisti skulle fort komme oss ned på bakken igjen.

Kampen startet ganske tett og ingen av lagene klarte å skape det helt store, før etter 11 minutter når Maicon blir spilt igjennom og avslutter rett på Julio Sergio fra skrå vinkel. Etter dette har Inter helt klart overtaket og kommer til en del halvsjanser. Etter cirka 20 minutters spill skal vår kjære keeper få hente sin første ball ut av nettet. Eto’o spiller igjennom Diego Milito som kaldt setter ballen til høyre for Julio Sergio. Heldigvis for oss blir målet korrekt, men hårfint, avblåst for offside.  Romas beste sjanse skulle komme 6 minutter senere på en flott kontring. Vucinic fører ballen oppover forbi hele Inters midtbane og spiller ut til Taddei som kommer stormende til høyre. Han spiller ballen på ett touch inn foran mål der Luca Toni er litt for sen for å komme på den. Fint spill av Roma!

Etter 40 minutter skulle kampens første, godtkjente, mål komme. Diego Milito kommer på en kontring mot Phillippe Mexes og 5, FEM, andre Roma-spillere. Mexes rygger, rygger, rygger og rygger slik at Milito kommer i den posisjonen han helst ikke skal befinne seg: Innenfor motstanderens 16-meter. Det går som det må gå og ballen blir limt opp i vinkelen til høyre for en sjanseløs Julio Sergio. Ikke spesielt høyt nivå på forsvarsspillet i denne situasjonen, må man kunne si. Uansett går Roma til pause med 0-1 i bagen.

Til andre omgang setter il Mister inn Totti og Menez for å få litt mer sving på angrepet. Kampen fortsetter fortsatt tett og Roma tar mer og mer over etterhvert som kampen skrider frem. Ulvene presser på for en utligning og det minner mest om overtallsspill i ishockey enn det minner om en italiensk fotball kamp. Etter 80 minutter kommer dog sesongens mest omtalte situasjon som skulle komme til å overskygge alt som hadde skjedd før og alt som skulle skje etterpå i denne finalen. Mario Balotelli (som kom inn for en skadet Wesley Sneijder i første omgang) fører ballen oppover venstrevingen før han blir sparket ned bakfra av vår kjære kaptein. Soleklart rødt kort og Totti må ta turen til dusjen 10 minutter før full tid. Man kan spekulere i hva som har blitt sagt og ikke sagt i forbindelse med denne situasjonen, men at Totti var forbannet er det ingen som helst tvil om. Etter dette ebber kampen ut og Inter kan ta med seg sølvtøyet nordover fra Olimpico.