Tirsdagsnotiser

En travel dag for dem som følger med på  Italiensk fotball. VM nyheter, overgangsrykter og ikke minst oppladning til siste runde i en meget underholdenede Serie A sesong!

 

Francesco Totti var tidlig ute på mandag og takket sine tilhengere. Grunnen til dette var den massive støtten Il Capitano fikk på sesongens siste hjemmekamp, i kjølvannet av den omdiskuterte nedsparkingen av Mario Balotelli. «Til alle dere som er gulrøde, og til alle dere som lever for Roma; vi tror til det aller siste», avsluttet Totti pressekonferansen med.

Til og med Tottis kone, Ilary, har blitt eksaminert av pressen, men alt hun hadde å si var «man stiller aldri spørsmål til Totti, man elsker ham!»

 

Kapteinen må i tillegg bilage seg på en utestengelse på fire kamper etter utvisningen. 33-åringen skal også ha slengt med leppa til Inters urokråke og bla. kalt ham et kvinnelig hygiene produkt. Balotelli, på sin side, trakk selvsagt opp rasismekortet, noe Il Bimbo del’Oro var raskt ute med å benekte.

 

Romaspilleren var ikke alene om å skaffe seg suspensjon i etterkant av Coppa Italia finalen. Både Chivu og Balotelli fikk en kamp hver. Henholdsvis for dårlig oppførsel og protester. Samtidig fikk Inter direktør Gabriele Oriali en mulkt for å skape dårlig stemning.

 

Karl-Heinz Rummenigge var ute i pressen og kunne fortelle at Luca Toni hadde ødelagt sitt forhold til den tyske storklubben, og hadde ingenting der  gjøre etter låneoppholdet med Giallorossi er over i sommer. Dette er nok et resultat av gjentatte ønsker i meida av hovedpersonen selv til å fortsette i Roma fremfor å reise tilbake til ølskum og surkål.

 

I teorien gjenstår det bare for de to klubbene til å komme til enighet, noe som kanskje ikke blir like lett. Rosella Sensi har vært ute og sagt at hun ikke vil betale «top dollar» for Luca Toni, som, tross alt,  er en aldrende mann.  I bakgrunnen ligger nemlig en gratis Adriano og lurer…

 

Når det er sagt, fikk ikke oppholdet til Toni den ønskede effekten, da Marcello Lippi ikke ringte til kjempen for å få ham med til Sør Afrika. Lippi tok seg heller ikke bry med å ringe hverken Totti, Cassetti eller Perrotta. Kun Daniele De Rossi representerer Hovedstaden for Italia under VM, og da går det kanskje som det må gå..?

 

Nicolas Burdisso, derimot, skal helt sikkert til VM med sitt Argentina, og som om ikke det var nok, har han blitt en integral del av Romas forsvar denne sesongen. Dette medfører at I’Lupi ønsker å gjøre argentineren til fast eie etter lånekontrakten avsluttes. Fra blodkamp til forhandlingsbord er korte avstander da vi snakke om Inter tydeligvis.

En klubb vi har hatt som vane for å selge en av våre beste spillere til, hver sesong de siste åra etter å ha knivet om titler. Går det endelig andre vei?