I morgen avgjøres det!

I morgen klokken 15.00 løper Roma-spillerne ut på gressmatten for siste gang denne sesongen, og for en sesong det har vært. Med seier i morgen samtidig som Inter avgir poeng borte mot Siena vil Roma være seriemestre. Sjansene er små. Siena er allerede klar for nedrykk. Inter skal spille CL-finale. Men større mirakler har skjedd…

 

I likhet med for 2 sesonger siden har Roma sjanse til å ta seriegull når det gjenstår en kamp i sesongen. Da kom Zlatan inn for Inter og ødela, etter at Roma hadde ledet serien i noen gyldne øyeblikk i siste serierunde. Men la oss rette fokus mot kampen som skal spilles…

 

Chievo er motstander på Stadio Bentegodi, og laget har (i likhet med Siena) ingenting å spille for. Chievo har fått en viktig rolle mot slutten av sesongen, i og med at de i forrige runde spilte mot Inter, en kamp de tapte 4-3. Laget har en historie for å kunne få gode resultater mot god motstand, og det er ingen walkover for Roma i morgen. På ingen måte.

 

Chievo mangler Mandelli, Morero, Pinzi og Hanine med skader, mens Doni er skadet for Roma. Akkurat det er ingen krise for Roma, som tross alt har Julio Sergio i mål. Målvakten som ble vraket av Dunga til fordel for bl.a. Doni. Julio Sergio har spilt en ufattelig viktig rolle for Roma denne sesongen, og vil nok gjøre det i morgen og. John Arne Riise er dessverre suspendert til denne kampen etter det gule kortet i forrige seriekamp.

 

Romas tap mot Sampdoria for tre uker siden vil for mange stå som kampen som ødela dersom dette ikke går veien for Roma, og på sett og vis er den jo det. Kamper som Cagliari og Livorno vil nok også bli husket. Men uansett hvordan man ser på det, har Roma hatt en strålende sesong som både spillere, trener Ranieri og fansen kan og bør være stolte av. På et tidspunkt var vi 14 poeng bak Inter, og det at vi i det hele tatt ledet serien en stund etter dette er intet mindre enn enormt. To seire mot Lazio (ikke at det er vanskelig i seg selv, kanskje…) og finale i Coppa Italia er også gledelig.

 

Totti scoret de to målene i forrige kamp som snudde 0-1 til 2-1. Vil han, som i 2001, også være en avgjørende mann i siste serierunde?

 

Sannsynlige lagoppstillinger fra football-italia.net:

 

Chievo: Sorrentino – Sardo, Frey, Scardina, Mantovani, Jokic – Luciano, Rigoni, Marcolini – Pelissier, Abbruscato

 

Roma: Julio Sergio – Motta, Burdisso, Juan, Cassetti – Pizarro, De Rossi, Perrotta – Menez – Totti, Vucinic

 

asroma.no ønsker alle lykke til med morgendagen. Daje!

 

PS: Kampen går på Canal Plus.