Tre poeng var ikke nok

Gjestene fra Hovedstaden var mye bedre enn Chievo i første omgang, og avgjorde på mange måter kampen etter praktscoringer av både Mirko Vucinic og Daniele De Rossi, men lite hjalp det, for på Artemio Franchi satte Diego Milito inn 0-1 etter omtrent en time.

Før målene hadde Giallorossi en rekke muligheter, men det ville seg ikke, og spenningen var til å ta og føle på. Føle på gjorde også Francesco Totti, da han hadde to forsøk på kjappen. Først i keeper, så gikk chippen like utenfor.

Etter 39 minutter spiller Perrotta gjennom ingen ringere enn Mirko Vucinic, som har Totti med seg, men velger å ta ned ballen selv, og kliner til. Nok et  magisk mål fra montegrineren, og for øyeblikket var Roma seriemestre!

Like før dommeren signaliserte for pause, blåste Daniele De Rossi ballen i vinkelen fra 25 meter. Fullstendig utagbart for Squizzi, som ellers hadde en god dag på jobben.

Til pause leder I’Lupi fortjent 2-0, mens det står 0-0 i Siena. I tillegg til tomåls-ledelsen, burde gjestene så absolutt hatt starffe, der Scardina sparker Er Pupone i skuddfoten, slik at kapteinen bommer på ballen. Totti satte også en ball i nettet som ble avblåst for offside.

I pausen kan det virke som om Ranieri minnet spillerne på at det var søndag, for i andre omgang hadde Roma tydeilgvis stengt butikken.

Da meldingene kom fra Toscana om at hjemmelaget lå under, var det bare å stå distansen ut, og avslutte en meget god sesong med flagget oppe. De tilreisende sendte frysninger ned over ryggen til udnertegnede da Inno Roma runget over den tidligere VM-arenaen da sesongen nærmet seg slutten.

Kampen ebbet ut, og Giallorossi tok med seg de tre poengene hjem, men det var dessverre to for lite. Hverken Curci eller Rosi klarte å gi en hjelpende hånd i hvite og svarte striper, men bortelaget gjorde absolutt sitt for å hindre dem i det.

En hederlig innsats far Siena, men man skal avgjøre slike ting selv. En finfin andreplass og Champions League venter oss neste sesong, mens Siena må ta den tunge veien ned, sammen med Livorno, Atalanta og Bologna.

Og en ting til: neste sesong har vi Ranieri fra starten!!

Dagens stolte Romere: Jùlio Sergio; Marco Motta (Philipe Mexés 75), Nicolas Burdisso, Júan, Marco Cassetti (Max Tonetto 69); Daniele De Rossi (Matteo Brighi 70), David Pizarro; Rodrigo Taddei, Simone Perrotta, Mirko Vucinic; Francesco Totti

Ubenyttede reserver: Bogdani Lobont, Luca Toni, Jeremy Ménez, Alessio Cerci

Grazie Roma!