Oppdatert 27/10: Rapporter: muntlig enighet med Adriano

Den tidligere Parma og Inter-spissen Adriano er på vei til Roma. Brasilianeren skal ha uttalt til venner og kjente at han reiser til Roma i starten av juni for å signere en kontrakt som binder han til klubben. Adriano har scoret 34 mål på 47 kamper siden han forlot Inter forrige sesong til fordel for Flamengo, og har med andre ord fått en ny vår.

Flamengos president ønsker imidlertid at Adriano skal bli utover kontrakten, slik at han kan spille sesongens to siste kamper og ta farvel med fansen. Det gjenstår å se hva som skjer her, men noen betydning for overgangen får det trolig ikke. Adriano var aktuell for en plass i Carlos Dungas VM-tropp, men i likhet med flere andre store navn ble han utelatt.

Med Adrianos ankomst tyder også mer og mer på at Luca Tonis dager i Roma er talte. Italieneren fikk ikke tillit av Marcello Lippi, og det meste tyder på at han vil bli til Walter Mazzaris disposisjon i Napoli neste sesong.

25/5-10: Gian Paolo Montali bekrefter idag at Roma er i forhandlinger med Adriano. Under gårsdagen uttalte i tillegg Juan at Roma trenger en spiller som Adriano, og at han håpet klubben ville signere han. ASRoma.no følger utviklingen videre.

Videre skal Daniele Prade sammen med Jorge Mendez være på vei til Rio ikveld kl. 21:50 med AZ674 fra Fiumcino, med retur 29. mai. Mye tyder på vi får en avgjørelse iløpet av disse dagene.

26/5-10: Daniele Pradè er i Rio i dette øyeblikk og har tilbudt Adriano en 3 års-kontrakt verdt 3.5 millioner euro per sesong. Adriano var i utgangspunktet interessert i 4.5 millioner euro, men det er sannsynlig at partene kommer til en mellomløsning som involverer bonuser av ulike slag.

Grunnen til at Pradè er i Brasil for å møte Adriano og hans agent sies å være at Roma vil være grundige i forhold til om Adriano har den motivasjonen som trengs, samt om han er i den riktige fysiske formen. Det spekuleres også i at kontrakten inneholder klausuler som omhandler tilfellet hvor Adriano vender tilbake til «gamle vaner».

Pradè skal etter planen også ha samtaler med Cicinho om hans fremtid, samt sondere evt. alternativ dersom Adriano-handelen går i vasken. Nestemann på listen sies å være Fluminense-spiss Fred, som tidligere har spilt for Lyon og knukket nesen på Christian Chivu.

Pradé flyr etter planen hjem 29. mai, men det er ventet at han returnerer så fort en avtale med Adriano er i boks slik at han kan returnere til Roma og ferdiggjøre kontraktene til Julio Sergio og Rodrigo Taddei, samt kjøpet av Nicolas Burdisso.

27/6-10: Under en middag på en av de bedre restaurantene i den sørlige delen av Rio igår kveld, kom Daniele Pradè, Adriano og hans agent Gilmar Rinaldi angivelig til enighet om en avtale som gjør Adriano til Roma-spiller etter VM. Det er Corrierre dello Sport og Romanews som melder dette i morgentimene idag. Det er ikke klart hvilken lønn, bonusordninger eller lengde avtalen innebærer, men det spekuleres i at Adriano går med på en reduskjon i sitt krav, samt beholder sine personlige samarbeidsavtaler.

Det ventes utvikling i saken utover dagen, noe som følger av tidsforskjellen mellom Rio og Europa. Vi kommer selvsagt tilbake med mer så straks det utvikler seg.

Kilder: Romanews, Football-italia, Gazzetta, Corrierre dello Sport