Cæsars’ Hjørne: Grazie Max

Max Tonetto ble hentet sommeren 2006 fra Sampdoria på free transfer, og var i utgangspunktet tilteknt å veksle mellom en back og kantrolle. Det ble imidlertid backrollen Tonetto skulle oftest bekle gjennom sine fire sesonger i rødgult.

Tonetto har gjennom sine 115 kamper for Roma iført seg draktnummer 22, og på disse kampene har han scoret 1 mål. Antall assister er noe bedre d ahan med sin venstrefot har svingt inn 12 assister. Desverre klarte han ikke å sette straffen mot Arsenal som betydde at engelskmennene kunne gå frem å setet sin straffe, for deretter avansere i CL. sesongen 08/09.

T-Max er en offensiv back-type som mest typisk ar kommet bakfra på venstrefoten i gode innleggsposisjoner. Hadde vi hatt flere gode hodespillere de siste årene hadde nok antallet assists vært betydelig høyere. Defensivt har Tonetto også gode kvaliteter, og han har gjennom store deler av karrieren ligget tett opp under landslagsklasse. Han fikk da også en landskamp i kvalifiseringen til EURO 2008, men ble ikke satset på videre.

Da John Arne Riise kom til klubben foran sesongen 2008-2009 ante mange at Tonettos inneværende kontrakt med Roma også skulle bli hans siste. Årets sesong har vært preget av mye skader, og Tonetto har faktisk ikke startet en eneste kamp men fått 7 som innbytter.

Han er nå 36 år og vurderer å legge skoene på hyllen, selv om også gamleklubben Lecce har vært interessert i å gi karrieren en siste utfordring. Det er på det rene at Roma nå trenger en ny back-up til John Arne Riise.

Max Tonetto vil bli husket for hans offensive vilje, gode holdninger og fantastiske humør og grinta på banen. ASRoma.no takker T-Max for fire flotte år i klubben og ønsker han lykke til videre!

I kommentarfeltet under kan du komme din takk til Tonetto.

http://www.youtube.com/watch?v=DR0Gh8kZqJo

Statistikk: ESPN