Cæsars’ Hjørne: VM-Feber

Det nærmer seg VM om dagen og spenningen knyttet til hvem som vil overraske, hvem som vil skuffe og når England ryker ut stiger for hver dag som går. Flere spillere fra vår klubb er også representert i mesterskapet. I den anledning skal vi her se nærmere på hvilke samt hva vi kan forvente oss av disse når kampene sparkes i gang om noen dager.

Først og fremst har vi Italia. Vår eneste italiener representert i dette mesterskapet er Daniele De Rossi. Mange var overrasket over at han ikke fikk følge av flere Roma-spillere, men Daniele var imidlertid udiskutabel i troppen. Det kommer han også kommer til å være i startoppstillingen. Dersom Italia skal gjøre det godt dette mesterskapet avhenger det fullt og helt av at De Rossi får et stort VM. Han er sammen med Buffon Italias største profil, og skal dra midtbanelasset sammen med Milan-duoen Andrea Pirlo, Juventinoen Claudio Marchisio og Sampdorias Angelo Palombo. Slik skadesituasjonen utvikler seg for Pirlos del ligger det ann til at De Rossi vil få et enda større offensivt ansvar ettersom han er den av de gjenværende midtbanespillerne som besitter mest offensive ferdigheter. Daniele De Rossi blir Italia viktigste spiller dette mesterskapet.

Om Italia har for få Roma-spillere har Brasil for mange. Udiskutabel er imidlertid Juan i troppen. Han skal på den andre siden få kjempe mot lagkaptein Lucio (Inter) og Thiago Silva (Milan). Etter kvalifiseringen og oppkjøringen å dømme har vår mann et forsprang på Thiago Silva, noe som betyr at han mest sannsynlig utgjør stopperduo sammen med lagkaptein Lucio.

Når det gjelder Julio Baptista og Alexander Doni har jeg, og mange med meg, ikke gnidd meg ferdig i håret over hva disse gjør i troppen – det er simpelthen helt utrolig at de er med! Det verste er at Baptista sees på som en back-up til Kaka, mens han hos oss er et tredjevalg både på spissplass og offensiv midtbane. Noe spilletid kan det derfor bli på Julio. Doni er etter alt å dømme tredjekeeper og vil ikke få spilletid i mesterskapet. At Dunga etter alt å dømme ikke har tid til å se Serie A kan fort slå avgjørende ut i dette mesterskapet.

Argentina har med midstopperen Nicolas Burdisso. Det gjenstår riktignok å se om han er Roma-spiller når utlånsavtalen utløper i slutten av denne måneden. Forhåpentligvis får vi en avklaring allerede i løpet av denne uken vedrørende hans fremtid. Argentineren kan både brukes som midstopper og høyreback, så det gjenstår inntil videre å se hvordan Maradona ønsker å bruke han. Mest sannsynlig er han et tredevalg som stopper bak Samuel og Demichelis, samt en av de fremste kandidatene sammen med Nicolas Ottamandi til å overta høyrebacken fra Jonas Gutierrez dersom den offensive venstre kantspilleren fra Newcastle ikke fungerer som høyreback på dette nivået. Argentina blir et salig sirkus dette mesterskapet og det skal bli morro å følge Burdisso som en del av klovneriet til Maradona og hans undersåtter.

I alt har vi altså fem mann som skal representere AS Roma i VM i Sør-Afrika. Flere av de utelatte som Julio Sergio, Jeremy Menez, Phillipe Mexes og Simone Perrotta kunne helt klart forsvart en plass, mens spillere som Matteo Brighi, Marco Cassetti og Cicinho også var med i folden. For ordens skyld kan det nevnes at David Pizarro har lagt opp for Chiles landslag etter uenigheter med trener Marcelo Bielsa. Se opp for hans arvtager på landslaget, Mauricio Isla fra Udinese, som også er ryktet til Roma i sommer.

Min spådom er at vi fort kan sitte igjen med en eller flere verdensmestere også etter dette mesterskapet. Mest tro har jeg på Brasil, men nettopp til dels på grunn av at spillere som Julio Baptista og Alexander Doni er med til fordel for spillere som Julio Sergio, Alexander Pato, Ronaldinho og Adriano tror jeg de kan oppleve å komme til kort mot eksempelvis Spania, Tyskland, Italia eller England. Litt på siden tror jeg Uruguay og Serbia fort kan stå for de største positive overraskelsene dette VM.

Hva tror du om Romas representanter og deres sjanser i mesterskapet? Gi din mening i kommentarfeltet under.

La det hele begynne…

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jS7O9RhNa18&NR=1[/youtube]

DAJE DAJE DAJE!