Overgangsnytt

Styret sitter ikke overraskende med en liste over aktuelle navn, men øverst på den listen står Nicolas Burdisso. Roma har ifølge  argentinerens agent kommet til enighet med Roma om de personlige betingelsene. Han regner med at en overgang til Roma bør være i orden i løpet av neste uke, men understreker at klubbene først må bli enige om en overgangssum for Burdisso. Romanews.eu spekulerer i en overgangssum på rundt fem millioner euro. Burdisso er inne i sitt siste kontraktår med Inter.

Samme kilde hevder Sao Paolos Xandao (22) er Romas reserveløsning om forhandlingene med Inter ikke når frem. Den storvokste midtstopperen verdsettes for rundt seks millioner euro av brasilianerne. Roma vil mest sannsynlig forsøke å sende Cicinho til Sao Paolo på permanent basis i bytte mot Xandao.

Videre melder romanews.eu at Maurio Pereyra (20) vil signeres fra Nacional Montevideo (Uruguay) for tre millioner euro. Playmakeren debuterte for a-landslaget i fjor, men ble ikke tatt med til troppen som deltar i VM. Han spiller til daglig på lag med tidligere Roma-spiller Gianni Guigou.

Etter å ha mistet plassen som førstekeeper til Julio Sergio skal Doni nå være på vei bort fra Roma. Hans agent avkreftet først ryktene om interessen fra Milan, men bekrefter at spilleren er på vei bort: «Det stemmer at han vil forlate Roma. Vi er i kontakt med Galatasaray. Situasjonen vil bli tydeligere om ikke så lenge.»

Udineses Mauricio Isla (22) har vært heftig koblet med en overgang til Roma den siste uken, men klubbene ser ut til være splittet i verdsetting av spilleren. Udinese krever 8 millioner euro for den allsidige chileneren, som uttaler at han er smigret over interessen fra Roma. Det ble den 4. juni i italienske medier meldt at Islas agent skulle i møte med Pradé, men agenten har senere avkreftet dette.

Genoa skal etter hva forzaroma.info erfarer være interesserte i Matteo Brighi. Brighis agent uttaler til samme kilde at Genoa har kontaktet ham angående Brighi, men det ligger foreløpig ikke noe konkret i interessen. «Genoa er en ambisiøs klubb med en spennende prosjekt som ville friste Brighi», avslutter agenten.

Gianluca Curci vil etter all sannsynlighet forbli i Serie A, til tross nedrykk med Siena. Sampdoria skal nemlig være interesserte i å erstatte Marco Storari med Curci. Storari returnerer til Milan etter avsluttet låneopphold. Federico Marchetti topper riktignok ønskelisten til Sampdoria, men klubben er nødt til å se seg etter andre alternativer da Cagliari-keeperen anses som for dyr. Klubben venter først på en løsning mellom Siena og Roma angående deleierkontrakten mellom lagene for spilleren.

Enda en Romanista som rykket ned med Siena ser ut til å bli i Serie A. Aleandro Rosi skal i første omgang returnere hjem og delta i sesongoppkjøringen for Roma. Hans framtid vil bli avgjort senere, men Il Romanista mener Rosi vil være en del av laget til neste sesong som reserve for Cassetti og Taddei.

Vi avslutter med de lovende ungguttene som linkes med låneavtaler til andre klubber. Foreløpig nevnes disse klubbene som mulige læresteder for talentene:

  • Marco D’Alessandro: Parma, Lecce og Bari
  • Stefano Pettinari: Lecce
  • Simone Sini: Lecce
  • Andrea Bertolacci: Lecce
  • Filippo Scardina: Vicenza
  • Alessandro Crescenzi: Vicenza
  • Valerio Frasca: Arezzo

Bruk kommentarfeltet under for å si din mening om overgangsmarkedet og hvem du kunne ønske deg.

Kilde: tuttmercatoweb, romanews.eu, Il Romanista, forzaroma.info