De Rossi sikret uavgjort for Italia

Italia virket friske innledningsvis i første omgang, men slet med å komme til de store sjansene mot Paraguay i deres første gruppespillkamp i VM i Sør-Afrika ikveld.

Paraguay tok ledelsen etter et frispark sent i første omgang på deres eneste sjanse iløpet av hele kampen. De Rossi og co gikk i garderoben og kom ut igjen uten keeper Gianluigi Buffon som sliter med en ryggskade. Han skal visstnok være i trening igjen ifølge ham selv om to dager.

Da en time var spilt ble en blek Claudio Marchisio erstattet av Mauro Camoranesi. Selv om eks-argentineren ikke bidro med stort var det tydelig at en omlegging til 4-4-2 var det Italia trengte. Like etter byttet slo Simone Pepe en corner som går over keeper Justo Villar og til tidligere lagkamerat i Romas ungdomsakademi, Daniele De Rossi, som sklir ballen inn til elleville jubelscener.

Italia presset på for å få vinnermålet, men slet nok en gang med å skape de virkelig store sjansene og kom ikke lenger enn et langskudd fra Ricardo Montolivo.

Det endte derfor 1-1 og Italia har kommet brukbart igang i dette VM. De Rossi var sammen med Pepe blant Italias beste ikveld, og dirigerte spillet fra sin sentrale midtbaneposisjon. I fortsettelsen må imidlertid flere spillere som opp et hakk dersom det skal heder og ære til Gli azzurri også i år.

Buona notte.