De Rossi og Italia klarte bare uavgjort mot New Zealand

De fleste ventet lett match for de italienske verdensmesterne fra støvellandet da de skulle ut i sin andre gruppespilsskamp mot The All Whites igår. Det trodde ikke Shane Smelss, Rory Fallon med flere noe på. New Zealand sjokkerte De Rossi, Marchetti og co. med en tidlig scoring på en dødball. Målet skulle riktignok vært avblåst for offiside, men italienerne skal nok være mer bekymret for at dette var andre gang på to kamper de slipper inn enkle dødballmål mot antatt svakere mostatsnd. Vår mann, Daniele De Rossi, spilte fra start og hadde en sentral rolle i det italienske laget, men var ikke like dominerende som han var i den første kampen. Han slet spesielt med presisjonen offensivt, men leverte et viktig bidrag med sitt avgjørende løp som førte til Italias straffe.

Italia tok umiddelbart føringen i banespillet, og produserte en del farlige muligheter ved blant andre Montolivo og Zambrotta. Det måtte imidlertid en straffe til for at verdensmesterne skulle klare å utligne. Daniele De Rossi ble soleklart holdt og straffen var tilsvarende klar, uten hensyn til om han faller lett eller ikke i etterkant. Til alt som kan krype og kravle av norske «sportsjournalister» kan en jo spørre seg om det hadde vært en seier for moralen om De Rossi hadde blitt stående, uten mulighet til å nå ballen, uten å få straffe?

Iaquinta ekspederte ballen sikkert i mål til 1-1. Deretter var det bare Italia. Riktignok kom New Zeland paradoksalt nærmest fem minutter før slutt. Alene med keeper ble ballen plassert like til høyre for Marchettis venstre stolpe.

Italia slet med skape store sjanser. Til tross for at Lippi forsøkte å gjøre radikale endringer til pause ved å bytte ut både en blek Gilardino og en tafatt Pepe med Di Natale og Camoranesi, hjalp det ikke. Heller ikke Pazzini leverte varene da han kom inn for Marchisio etter ca. en time var spilt.

Italia bør nå ha en seier over Marek Hamsik og Slovakia i siste gruppespillkamp for å gå videre. Uavgjort kan i teorien også holde, men da forutsettes en del hvis og dersom.

Skal en tro mytene er Italia imidlertid godt i rute mot sitt femte strake verdensmesterskap. Å spille uavgjort mot New Zealand med deres snekkere, advokater og lærere kan i beste fall kategoriseres som en «slow start».

Nå må det utvises GRINTA mot Slovakia!

Forza Ragazzi!