Oppdatering på Calcio Mercato – oppdatert onsdag 23/6

Roma har vært aktive på overgangsfronten og har allerede hentet inn brasilianerne Adriano og Fabio Simplicio på free transfer. Begge disse vil kunne vise seg nyttige i neste års jakt på Scudetto som kan visse seg å bli meget spennende.

Men Daniele Pradé og co er ikke ferdige. Prioriteringen nå synes å være en midtstopper, en venstrekant og en venstreback, i den rekkefølgen. Som midtstopper er selvsagt Burdisso førstevalget. Burdissos agent skal imorgen i møte med Massimo Moratti, og det er ventet at Burdisso er et av de heteste emnene her. Dersom ikke Burdisso kommer er Xandao, Gallas og Morretti alle aktuelle, sammen med flere.

På venstreback letes det ettet en back-up for John Arne Riise. Både Livornos Knezevic, Atalantas Bellini og Fiorentinas Gobbi har vært nevnt. Samtidig virker det som Marco Motta er på vei til Juventus. Hans erstatter kan allerede være på plass i form av Aleandro Rosi som er kommet tilbake fra Siena.

På kant er det også mye på gang. Senest i dag dukket et nytt navn opp, Atalantas Jaime Valdes. Den fotrappe kantspilleren hadde en brukbar sesong i Bergamo, men kunne ikke forhindre at Atalanta rykket ned. Andre alternativer er Guiseppe Sculli og Alexis Sanchez selv om sistnevnte nok blir for dyr. Av andre Udinese-spillere er også Mauricio Isla, Pizarros kompis ryktet. prisen ryktes å ligge rundt 10 millioner euro, noe som er for stivt for Roma. Hellas’ og Panathinaikos’ Sotiris Ninis er også ryktet til Roma. Sistnevnte kan nok for mange bli for lik alternativer som allerede finnes i stallen, f.eks. Jeremy Menez, Mirko Vucinic og Alessio Cerci.

Videre er Curci sent på deleierskap til Sampdoria som har kjøpt Sienas halvdel i den talentfulle målvakten. Curci ligger annt il å bli førstemålvakt for Genoa-klubben som skal spille i Champions League denne sesongen, ettersom Luca Castellazzi er forsvunnet til Inter og Marco Storari til Milan og deretter Juventus.

I andre nyheter er Marco D’alessandro på det nærmeste klar for Siena gjennom en deleierskaps-avtale.

Forøvrig er det ikke mye nytt i forhold til våre tre brasilianere på vei bort, Doni, Cicinho og Baptista. Cicinho forsøke å bli enig med Santos om en kontrakt, mens Baptista er aktuell for Tottenham (selvfølgelig). Alexander Doni er i kikkerten til Benfica, så vi får håpe han ikke slipper til nå som brasil er klare for 1/8-dels finale…

Forøvrig er datoen for Romas treningsleire klare. Den 15. juli setter vårt lag, som ifjor, kursen mot Rusticone di Brunico i de Nord-italienske alper, like ved grensebyen Bolzano. Der skal de spille tre kamper iløpet av en tidagers-tur, blant annet mot Bolzano. Deretter, den 31. juli, går turen til Paris for å være med i en firelags-turnering med PSG, Bordeaux og Porto. Kampene her spilles 31. juli og 1. august.

Draktene for neste sesong vil dessuten bli presentert i forkant av at laget reiser til Brunico, nærmere bestemt den 13. juli. Hjemme og bortedrakten blir henholdsvis rød og hvit, som alltid, mens tredjedrakten forblir svart og skal prydes av et ulve-motiv. Vi ser med spenning frem mot utfallet!

22/6: Caso Burdisso har tatt et steg i feil retning for Roma og Burdissos del i ettermiddag. Burdissos agent Hidalgo har møtt Inters Marco Branca i ettermiddag for å diskutere fremtiden til Nicolas Burdisso og Diego Milito, som begge er eid av Inter. For Militos del ser hans fremtid ut til å ligge i Inter med en forbedret kontrakt. For Burdisso sin del er det verre.

Spilleren vil til Roma, han har ikke blitt brukt regelmessig hos Inter tidligere og Burdisso er Romas førstevalg. Han er også førsteprioritet totalt sett på transferfronten. Massimo Moratti krever imidlertid 8-8.5 millioner euro for argentineren og nekter å gi så mye som en lire i avslag. Ryktene vil ha det til at Roma brukte samme taktikk med Baptista i vinter, og nå får smake sin egen medisin. Hvor mye holde det er i disse ryktene vites imidlertid ikke, men en ting er sikkert; skal Roma ha Burdisso vil det koste. Det er ikke tvil om at han er verdt 8 millioner euro og vel så det, det er imidlertid et spørsmål om Roma klarer å skaffe de nødvendige midlene.

Også Manchester City og Roberto Mancini er interessert i Burdissos underskrift.

23/6: Phillipe Mexes har etter repportene fra Italia nettopp avslått en ny kontrakt. Franskmannen skal etter sigende kreve forsikringer om spilletid, men det foreligger foreløpig ingen uttalelser fra hverken Mexes, hans agent eller Roma. Philou har det siste året i hovedsak vært reserve for Nicolas Burdisso og Juan som har storspilt i Romas midtforsvar. Mexes har ett år igjen av kontrakten med Roma.

ASRoma.no holder deg oppdatert gjennom sommeren.