Juan, Doni og Baptista ute av VM

Det startet bra for Brasil i gårsdagens kvartfinale mot Nederland. Robinho gav de blåkledde ledelsen 1-0 etter svakt forsvarsspill av Nederlands midstopper Heitinga. Deretter hadde brasilianerne fete sjanser til å øke ledelsen, men en meget god Stekelenburg reddet nederlenderne ved flere anledninger. Vår egen Juan var en av de som fikk en stor sjanse til å legge på, men forsøket fra fem meter gikk en meter over mål.

I andre omgang fortsatte kampbildet, og da Nederland reduserte på en gedigen keepertabbe av Julio Cesar kom det som lyn fra klar himmel. Når Felipe Melo fortsetter der han slapp i Juventus og pådrar seg en av VMs mest idiotiske utvisninger like etter, lå veien ferdig ryddet for Nederland. Wesley Sneijder skulle putte sitt andre mål for dagen – på hodet! Scoringen kom på en corner som ble stusset inn i feltet av vikarstopper Andre Ooijer.

Brasilianerne klarte aldri utligne og gikk dermed ut av turneringen. Etter kampen tok trener Carlos Dunga på seg alt ansvaret for tapet, og det er ventet at han vil trekke seg fra trenerposten med ex-Milansjef, Leonardo, som den heteste kandidaten. Ingenting er så langt bekreftet her.