ENIGHET MELLOM ITALPETROLI OG UNICREDIT

De to partene har kommet frem til en avtale som skal gi en endelig ordning på gjeldssituasjonen i Italpetroli. Det har blitt opprettet et nytt selskap, Newco Roma, som har samme eierstruktur som Italpetroli S.p.A, dvs 51% tilhørende Sensi og 49% tilhørende Unicredit. Selskapet skal ledes av tre personer; én representant for Sensi-familien, én representant for Unicredit og en nøytral tredjepart i form av Attilio Zimatore. Newco Roma er opprettet med den hensikt å verdsette og selge AS Roma til en ny investor. I mellomtiden skal selskapet ledes av Dottoressa Rosella Sensi. Avtalen omfatter også en betydelig overføring av eiendeler fra Italpetroli til Unicredit.

______________________________________________________________________________________________________________

Slik har dekningen vært på asroma.no i dag:

Unicredit og Sensi møtes kl 18:00 til et møte som kan gjøre Unicredit til AS Roma nye eier. Asroma.no har nå slått rot foran datamaskinen og oppdaterer når noe nytt skjer, og når nye rykter popper opp. Har du ikke fått med deg bakgrunnsinformasjon, ligger det et par saker her på forsiden. Tanker eller spørsmål rundt situasjonen? Bruk kommentarfeltet!

22:20: DE TO PARTENE FORLATER MØTET OG ERKLÆRER AT DE HAR OPPNÅDD ENIGHET

22:16: asroma.it nede

Etter å ha lagt ut et par merkeligere pressemeldinger (deriblant kjøpet av Lobont halv ti torsdags kveld), er asroma.it nå nede pga busy server.

22:10 Ingenting nytt å melde. Partene sitter fortsatt hos Ruperto.

21:20 Flagget fjernet

Conte, en av Italpetrolis advokater, går ut, river vekk flagget og kaster det. Den ultimate gest mot dritten.

21:00 Skjebnens ironi

Et Lazio-flagg henger ned fra fjerde etasje i bygget hvor forhandlingene pågår.

20:37 Personlig betraktning

Dette er fryktelig, fryktelig trist. -Thomas

20:30 Rosella ankommer

Rosella Sensi har nå også ankommet Ruperto. Nå kan alt skje i minuttene fremover. Rosellas eneste ord til fremmøtt media: «Jeg er veldig trøtt.»

20:20: Rosella Sensi drar fra Carbonetti

Det tok tid. Sensi skal ha dratt fra Carbonetti nå uten å gi noen uttalelse. Det samme har Unicredits visedirektør og interista Peluso. De antas å være på vei til Ruperto.

19:50 Ferdig hos Carbonetti

Corsport melder at partene er ferdig hos Carbonetti og at de skal ha kommet til en enighet. Alle forflytter seg nå til Ruperto hvor avtalen antas å skulle bli formalisert.

19:40: Conte

Italpetrolis advokat Conte ankommer og uttaler at de arbeider for å finne løsninger og vil komme med en uttalelse senere. Hevder at partene samarbeider på en god måte. Sier også at det er umulig å spå, og gjentar at det kommer uttalelse senere. Påstår i motsetning til Di Gravia ikke at trafikk er årsaken til forsinkelsen, men at årsaken er at partene fortsatt jobber for å finne løsning.

19:30: Di Gravia

Unicredit-Advokat Di Gravia ankommer og uttaler: «Kommer for sent kun på grunn av trafikken. Vi tror en avtale vil bli funnet om kort tid.»

19:25: Fortsatt venting

Rosella Sensi og Italpetrolis advokater sitter fortsatt i møte hos Unicredits Carbonetti. De to partene skulle vært i mer formelle forhandlinger leder at Ruperto, men dette har fortsatt ikke skjedd. Corsport hevder å vite at Ruperto holder seg orientert om hva som foregår i forhandlingene mellom Italpetroli og Unicredit, uten at det er helt lett å forstå hvordan. Uansett, partene er bak tidsskjemaet og det spekulereres i at det er et viss stykke å gå før det oppnås noe enighet.

18:30: Forsinkelser

Det ventes fortsatt på Rosella Sensi og advokatene til Unicredit utenfor kontoret til Ruperto. En politibil har i følge Corriere dello Sport ankommet for å sikre området.

18:20: Vakuum

Ingenting nytt nå før det øyeblikket de to partene kommer ut igjen. Ingen vet når, antakelig ikke de involverte partene heller. Trolig ingenting å hente av de to partene når de omsider ankommer heller. God tålmodighet et must i timene som kommer.

17:40: Ruperto ankommer

Ruperto ankommer og uttaler: «Uansett vil møtet bli avgjørende. Om det er noen problemer i horisonten? Du kan aldri være sikker.»

17:15: Ting begynner å skje..

Sensi, hennes mann Staffoli og advokatene til de to selskapene er i møte før møtet med Ruperto innledes 18:00.

17:10: Gianni Allemanno

Ordfører Allemanno fra tidligere i dag: «Jeg gjentar det jeg sa i går, at vi ikke vil tillate at klubben – uansett eier, hvilket vi ikke kan influere – blir svekket.»

16:55: Carlo Mazzone

Carlo Mazzone uttaler til romanews.eu: «Jeg håper Sensi kan fortsette å være i kommando».

16:45: Borsa Italiana

Aksjekursen har i hele dag ligget tett oppunder 1¢, og for få minutter siden gikk den over for første gang siden slutten av april. Årets høyeste notering er 1,023, mens den nå ligger på 1,003. Oppgangen hittil i dag er på forholdsvis beskjedne 2,19%, men mye aktivitet kan ventes frem mot stengetid.

Kilder: Borsa Italiana, Romanews.eu, Gazzetta dello Sport, Corriere dello Sport, Il Messaggero