Ranieri optimistisk foran ny sesong

Hvordan kjennes det? Dette er ditt første møte med en sesongoppkjøring som Roma trener.
Den kommer på et riktig tidspunkt. Allerede de siste dagene på Trigoria har jeg gjennom tilstedeværelsen sett en vilje til å jobbe hardt.
For meg er dette avgjørende, fordi det er dette grunnlaget vi bygger sesongen vår på. Den gir deg en forståelse på om sesongen vil gå bra eller dårlig sesong. Her i Riscone vil vi kjøre to treningsøkter per dag, med en dag fri fra tid til tid. Våre resultater fra forrige sesong snakker for seg selv og bekrefter at vi er i stand til å tilfredsstille våre fans. I fjor var i ragazzi veldig flinke til å følge instruksene som ble gitt.

Min framtid?
Jeg ønsker å bli i Roma. Jeg avslo også flere tilbud for å bli her. Presidenten vil ha meg her, så jeg tror vi vil møte få vanskeligheter med fornyelse av kontrakten.

Burdisso
Han er en viktig spiller for oss, men jeg vil ikke kreve at Roma imøtekommer Inters krav. Inter krever for mye for spilleren, spesielt med tanke på at spilleren ikke en gang ville vært en del av deres Champions League tropp i fjor.

Hva er målene for neste sesong?
Vi kjemper på tre fronter i tillegg til Supercupen, så vi vil bli nødt til å gi alt vi har i alle turneringene. Jeg er ikke vant til å sette begrensninger eller lure noen med urealistiske mål. Vi ønsker å gi våre fans spenning til siste slutt og kjempe for å bekrefte våre resultater i fjor. Da jeg kom lå alt i ruiner, men takket vært alt arbeidet vi la inn klarte vi å gjenvinne vårt publikum.

Kan Simplicio være Pizarros konkurrent?
Vi har to spillere med stor teknisk kvalitet på midtbanen, Pizarro og Simplicio. I tillegg har vi to med temperement, De Rossi og Brighi. I denne delen er vi svært komplett.

Den første store utfordringen ventes 21. august mot Inter i Supercupen. Hva vil være avgjørende for å vinne dette trofeet?
Det avhenger av formen til spillerne. Vi vil gjøre vårt beste for å vinne trofeet, tatt i betraktning at vi møter et sterkt lag.

Roma skal som sagt delta i Serie A, Champions League, Coppa Italia og Supercupen. Hva er viktigst?
Alle turneringer er viktige. Jeg liker ikke å prioritere noen av dem.

Toni og Totti spilte i fjor sammen kun ved få anledninger. Hvorfor? Hva er forskjellen mellom Adriano og Toni?
De (Toni og Totti) slet lenge med skader. Da de returnerte, var laget altfor sliten til å opprettholde flyten som krevdes ved deres tilstedeværelse. Toni er et oppspillspunkt som liker å vende, mens Adriano er en avslutter og en mer rettvendt spiller.

Inter har fått ny trener. Hva er forskjellen mellom Benitez og Mourinho?
Om jeg savner Mourinho? (Ler) Vel, jeg har andre ting å tenke på. Benitez og Mourinho er italienske i trenerstilen, begge har fokus på forsvaret. Vi vil se et kompakt og organisert Inter lag, slik som vi så i fjor.

Italia floppet i VM. Er det en bekreftelse på krise i italiensk fotball?
Lippi mislyktes han tok med mange spillere som var over toppen og slet med skader, som Pirlo, Camoranesi og Buffon. Italiensk fotball er i trøbbel, men vi må huske at et italiensk lag vant Champions League. Det bekrefter uansett nivået på europeisk fotball når finalistene i VM var begge europeiske lag.

Hva håper du når det gjelder eierskapet i Roma? Hvilke spillere mangler i den nåværende troppen?
Jeg vil at den som kommer skal ta Roma tilbake på toppen av italiensk fotball, vinne ligaen og diverse trofeer. Hva som mangler? Vi får se etter hvert.