Rosi: «Ranieri har tro på meg»

Det var lenge uvisst hva som lå i vente for Aleandro Rosi etter Sienas nedrykk fra Serie A, men 23-åringen ser ut til å ha imponert nok til å være en del av troppen til kommende sesong.

Rosi visende lovende takter tidlig i sin Roma-karriere, men da han skulle lånes ut for å bli mer moden gikk ikke alt som planlagt. Låneoppholdet i Serie B med Chievo var et ordentlig tilbakeslag for unggutten som året før spilte 19 seriekamper for Roma og scoret to mål, i tillegg til fem Coppa Italia kamper og fire i Champions League. I Chievo var han involvert i totalt kun 16.

Året etter ble langt mer positivt. Denne gangen gikk turen til Livorno, nok en gang i Serie B. Rosi tegnet seg riktignok ikke på scoringslisten en eneste gang, men fikk med seg 37 kamper for et laget som rykket opp til Serie A.

Sommeren 2009 ble Rosi solgt til Siena på deleierskap. Til tross 29 kamper og 1 mål klarte ikke Rosi å hindre Siena i fra nedrykk. Det var lenge uvisst hvor neste stoppested ville bli for Rosi, men Roma ble enige med Siena om å ha spilleren i sin tropp for den kommende sesongen. 23-åringen har imponert så langt i sesongoppkjøringen og hadde følgende å si til Roma Channel i dag:

Jeg snakket med Ranieri. Treneren har tillit til meg. Siena-Inter? Jeg og Curci prøvde på alle mulig måter å gi seriemesterskapet til Roma.

Er Rosi den riktige spilleren til å erstatte Marco Motta? Diskuter i kommentarfeltet under.