Burdissos’ d-dag: ingen løsning før i neste uke.

Dagen i dag er regnet som avgjørende for Nicolas Burdissos fremtid ihvertfall i forhold til om han blir Romaspiller eller ikke. På forhånd er det opplyst om at Daniele Pradè og Marco Branca, Roma og Inters respektive sportsdirektører, skal møtes i Milano i dag. Opprinnelig var et møte planlagt på morgenkvisten, men dette er blitt flyttet til i ettermiddag.

Tema for møte er overgansgsum for Nicolas Burdisso. Inter har opprinnelig krevd 10 millioner euro, men har i det siste antydet at de kan ta til takke med noe mindre enn det, mest sannsynlig et sted mellom 9 og 7.5 millioner euro. Roma på sin side har tidligere tilbudt Inter 4.5 millioner euro, noe som er i samsvar med det partene forhandlet om under fjorårets sommermercato. Det ryktes nå at Pradè skal være villig til å øke budet til 6 millioner euro.

Det var ventet at Baptista skulle ha vært solgt på nåværende tidspunkt, og det at han fremdeles er Romaspiller svekker sannsynligheten for en avtale mellom Inter og Roma. Baptistas potensielle overgang til Inter sist januar er ironisk nok årsaken til at inter har anlagt en langt vanskeligere forhandlingslinje denne sommeren enn de foregående. Daniele Pradè håper å ha penger til overs etter Burdisso til en venstrekant (som også kan vikariere på venstreback), men muligheten for å utveksle Alexander Doni mot Valeron Behrami i et rent bytte med West-Ham skal visstnok frist Roma i å legge alle overgangsmidler tilgjengelig på bordet for å sikre seg Burdisso.

Dersom klubbene ikke blir enige om Burdisso er det ventet at Roma vil rette søkelyset mot Wolfsburgs Andrea Barzagli eller Benficas brasilianske landslagsmann, Luisao. En hypotese i forhold til Barzagli går på at tyskerne er interessert i et rent bytte med Baptista som skal fungere som erstatter for Dzeko som mye mulig kan komme til å forlate folkevognbyen i sommer.

Juventus har for ordens skyld benektet en interesse i Burdisso ved deres sportsdirektør, Beppe Marrotta. Han uttrykte også forundring over den høye prisen på 7.5. millioner euro, som det var spekulert i at Juventus hadde tilbudt Inter. Marrotta pekte på at kontrakten til Burdisso utløper om et år.

Burdisso er per dags dato i USA med Inter på deres treningsleir, men han har uttalt at han er der kun av profesjonelle hensyn og at hans karriere i Milano er slutt.

17:30: Partene er enige om å forhandle neste uke, da med Hidalgo tilstede. Roma reiser i disse dager til Paris for å delta i Tournoi de Paris.

Se også øvrige oppdateringer i Calcio Mercato