Ukens utvikling rundt AS Roma

«Forhandlingene står fortsatt bom fast»

Ordene tilhører Hidalgo, og synes å oppsummere tilstanden rundt AS Roma de siste ukene. I alle fall rundt de inngående overgangene. Hidalgo har riktignok bragt én Burdisso til den evige stad i løpet av uken, men Nicolas Burdisso, selve diamanten i Ranieris mercatosommer, er fortsatt fanget i kjelleren på San Siro. Avtalen som gjør lillebror Guillermo til Roma-spiller kan i så måte minne om et brekkjern i retning Branca og Inter, om ikke et balltre. Partene er imidlertid fortsatt i dialog, og det ventes at en eller annen form for enighet vil bli nådd.

Situasjonen rundt spillerkjøp har i det hele tatt forandret seg minimalt de siste ukene. Daniele Pradè mangler to signeringer for å komplettere stallen, og disse er West Hams Valon Behrami og overnevnte Burdisso. Mens Burdisso etter alle solemerker er tiltenkt en startposisjon ved siden av Juan, antas det at Behrami kommer for å tilføre bredde. Mens ambisjonen hele tiden har vært å gi Riise konkurranse (eller avlastning) på venstrebacken, ser det altså ut som at dette gjøres gjennom den sveitsiske høyrebacken/kanten.

I følge Romanews kan storebror Burdisso bli Roma-spiller etter Supercoppa-finalen mellom Roma og Inter. Behrami, på sin side, kan bli Roma-spiller om kort tid, selv om Roma ønsker å bli kvitt dødkjøtt som Doni i bytte, mens engelskmennene på sin side heller vil ha Okaka.

Situasjonen rundt spillerkjøpene kan imidlertid være i ferd med å aksellerere. Stefano Guberti har i dag gått til Sampdoria på deleierskap. Hvor mye penger dette gir Roma er foreløpig gjenstand for spekulasjon, men det hevdes at Sampdoria plutselig brøt gjennom isen ved å etterkomme Romas krav (som tidligere har vært rapportert rundt 2 millioner euro) og at overgangen tok form på svært kort tid.

Samtidig skal representanter for Galatasaray være i Roma for å overbevise Baptista om å akseptere deres tilbud. Dessverre ryktes det at Baptista er enda mindre interessert i Galatasaray enn Olympiakos, og grekerne har han allerede avslått. Samtidig spekuleres det i at Baptista har innsett sine begrensninger og kan være villig til å vurdere de to bakgårdsklubbene.

Salget av de to spillerne åpner trolig dører for Daniele Pradè. Håpet dreier seg fortsatt om Burdisso og Behrami, mens Doni og Cicinho trolig fortsatt ønskes solgt.

Det knyttes naturlig nok også en del interesse til situasjonen rundt Sensi, Italpetroli og Unicredit. I følge Romanews har interessen fra Angelucci blitt avfeid da Italpetroli-Unicredit, gjennom Rotschild, ikke har fattet interesse for Angeluccis tilbud. I mellomtiden ryktes det at en kinesisk investor skal være interessert i å ta over klubben, og i den forbindelse skal Unicredit ha møtt den kinesiske ambassadøren i går. Og videre skal den egyptiske investoren Naguib Sawiris, eier av Wind, være interessert.

Noen rask avklaring kan vi imidlertid se bort i fra, skal vi tro Rotschild: «Sawiris interessert? Vi har ikke kontaktet noen, og har ikke blitt kontaktet av noen. Vi startet arbeidet vårt denne uken og vil få resultater snart, men det vil ta et par uker til. Dette navnet er ikke utenkelig, men det skjer ingenting mer de neste to ukene»

Kilde: romanews