Clessidra: «Vi er interessert i AS Roma»

Det italienske investeringsselskapet Clessidra SGR erklærer i dag sin interesse i AS Roma, gjennom direktør Alessandro Grimaldi: «Rotschild vurderer nå denne muligheten, da vi har gjort dem oppmerksomme på vår interesse.»

Selskapet har en rekke store italienske selskaper i sin portefølje, blant andre Prenergy (fornybar energi), Metalcam (stålkomponentproduksjon), Moby (fergetransport), Elia (kjøretøyprodusent), Sirti (telekommunikasjon), S.G.I (gastransport), og omtales som et av de mest innflytelsesrike selskapene i Italia.

Clessidra drives av en rekke større navn med fartstid i toppledelsen til FinInvest, Morgan Stanley,  Deutsche Bank og Accenture. Selskapet definerer sin egen strategi under parolen: «Clessidra builds diversified portfolios of investments with an overall transaction size in the range of approximately Euro 200 and 1,500 million, preferably in medium-to-large Italian leading companies with good growth potential.»

Clessidra uttaler at de er interessert i å investere i AS Roma som del av en gruppe. Mye tilsier at denne gruppen i tillegg til Clessidra består av Unicredit og Angelini, og sistnevnte har som kjent tidligere gjort det klart at han er interessert, under forutsetning av at det må gjøres gjennom en gruppe.

Clessidra SGR er dermed den første investoren som gjør sin interesse offisiell, men det foregår for øyeblikket ingen forhandlinger ettersom Rotschild fortsatt er i prosessen med å gjøre AS Roma klart for salg.

AS Roma Norge følger saken videre

Kilder: clessidra.it, Il Messaggero