Den store tabbekvelden

Det ble før kampen meldt at Inter og Roma endelig hadde kommet til enighet til en sum på 5,5 millioner euro for Nicolas Burdisso. Etter kampen virket det som Roma hadde gitt Supercupen i bytte mot en enighet om Burdisso. John Arne Riise hadde nemlig gitt Roma ledelsen og de gulrøde virket å ha god kontroll på kampen til Mirko Vucinic bestemte seg for å bli pasningslegger på motsatt banehalvdel. Etter pause fulgte to ytterligere baklengsmål, begge av den billige sorten.

Bogdan Lobont startet i mål i Julio Sergios skadefravær, mens Adriano ble benket fra start. På midtbanen startet Pizarro til tross minimal med kamptrening.

Wesley Sneijder og Jeremy Menez noterte seg for de første sjansene i kampen, men den største sjansen kom først etter ni minutter gjennom Vucinic. Spissen ble på elegant vis spilt fri av Totti, men burde utnyttet sjansen mye bedre alene mot Julio Cesar.

17 minutter spilt fikk Inters mest omtalte spiller i sommer, Maicon, slått en godt innlegg foran mål som ble møtt av Eto’o, men Marco Cassetti fulgte løpet bra og fikk så vidt blokkert avslutningen.

Roma tok ledelsen etter 21 minutter. Riise gjorde først en sterk jobb med å vinne ballen fra Pandev, som Pizarro sendte videre til Totti mens Riise fortsatte sitt offensive løp. Totti finner en åpning mellom forsvaret til Riise, som sterkt presset setter avslutningen på første berøring ned til venstre for Julio Cesar, som ikke får dyttet den utenfor stolpen.

Inter tok naturligvis over etter Riises scoring og fikk presset frem småsjanser gjennom Milito, Maicon og Sneijder.

Roma virket bunnsolide i forsvar i hele første omgang, helt til Vucinic plutselig i det 41. minuttet slår en pasning inn i midtforsvaret fra dødlinjen. En uoppmerksom Juan oppdager situasjonen for sent og Pandev kan enkelt breside ballen i mål. Lobont i mål virket ikke akkurat på hugge heller.

Inter erstattet Javier Zanetti med Dejan Stankovic etter pausen.

Menez fikk den første store sjansen i andre omgang etter en knallhard volleyskudd, men som så mange ganger før for franskmannen gikk avslutningen til side for mål.

Drøye kvarteret inn i andre omgang knallet Riise til på en frispark fra 30 meter, men Julio Cesar fikk dyttet den unna. Ballen havnet til slutt hos Cassetti som prøvde seg på et langskudd, men Inter-målvakten hadde full kontroll på avslutningen.

Inter trodde de hadde tatt ledelsen etter 65 minutter gjennom Milito, men linjedommeren hadde vinket av for offside på Eto’o. Hårfin avgjørelse.

To minutter senere entret den tidligere Inter-spilleren Adriano banen til stor pipekonsert fra hjemmefansen.

Inter tok ledelsen etter 70 minutter gjennom Eto’o etter at hadde Milito slått et fint innlegg langs bakken inn i feltet. Eto’o rykket i fra en uoppmerksom Cassetti og fikk satte kontant inn 2-1 for hjemmelaget.

Ti minutter senere mistet Rodrigo Taddei ballen håpløst på egen banehalvdel. Eto’o plukket opp, spilte vegg med Sneijder og satte ballen forbi en allerede liggende Lobont.

Inter kunne fort gjort 4-1 gjennom Milito, men Mexes fikk til slutt ryddet unna. Like før slutt fikk De Rossi muligheten for Roma, men Julio Cesar reddet mesterlig.

Årets første stikk gikk dermed til hjemmelaget, med Roma som servitører.

Romas beste: Totti.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PXNCSm5fJpE[/youtube]