Heggelund: «Ekte menn bærer skjegg!»

På lørdag sparkes sesongen endelig i gang. Vi har i den forbindelse tatt en prat med Per-Jarle Heggelund. Til en forandring har vi utelatt de vanligste spørsmålene og leverer her et intervju som smaker grappa!

Per-Jarle.. hva synes du om skjegget til De Rossi?

– Helt rett. Ekte menn bærer skjegg. Og det her er lumberjack-Willy varianten. Ikke Zambrotta-skjegg. Han ser ut som en sump-sheriff i Florida. Blir glad når jeg ser De Rossi skriker og roper. Tenk at han er blitt 27 år allerede.

Philippe Mexès blir Juans makker som midtstopper dersom Burdisso ikke kommer.. Hvor mye tror du håret har å si for Phillous prestasjoner på banen?
– Jeg støtter Mexes i tykt og tynt. Men ballerina-varianten med hårpspenner i bakhodet sist sesong var en del steg for langt. Kaptein for Frankrike, det ordner seg nå. Håper han holder seg til og bare være råsterk. Roma behøver det sårt. Egentlig er han og Juan drømmemakkere.

Apropos Mexès, hvilken spiller i Serie A kommer til å levere den styggeste taklingen kommende sesong?
– Da jeg ikke tror Matrix får spille så mye så får vel svaret bli Salvatore Aronica. Men han er jevnt fæl. Den aller verste, vel det blir faktisk Alexandre Pato som står for. I derbyet mot Inter. Det går ut over Walter Samuel. Merk mine ord.

Ja eller nei; er Totti Italias feteste spiller?
– Å ja, enkelt å svare. Svaret er ja. Med hestelengder.

Hvilken trener kommer til å komme nærmest Nils Arne Eggens grilldress på sidelinjen? Hvem tar opp arven etter Spalletti og Prandelli?
– Grilldressen bæres med stolthet av Francesco Guidolin. Av de som ser bra ut så skal du ikke kødde med Domenico Di Carlo. Eller Sinisa som lærte å knyte skjerf av Mancini. Men jeg savner Stefano Colantuono og så klart Serse Cosmi.

Hvem fyrer av årets hardeste skudd?
– John-Arne Riise, 167 km/t. Alexandre Pato 149 km/t. Angelo Palombo 147 km/t.

Eller årets heading?
– Tore Reginiussen førstkommende søndag etter 71 minutter på San Siro mot Milan.

Serie A representerer ikke bare gode ballkunskaper..Hva er Serie A’s cooleste look?
– Max Manus-vrien til Marco Cassetti. Den er uslåelig. Liker også den laidbacke stilen til Albin Ekdal. Også tuller gjør man fortsatt ikke med luggen til Javier Zanetti.

Hvilken spiller kunne du vært foruten i Serie A?
– Det er flere, Men at jeg ikke liker Stephan Lichtsteiner er ingen hemmelighet. (TILTREDES, Red.anm). Jeg liker ikke sneiper som gneldrer som bikkjer som dommere, motspillere, publikum eller hva det måtte være. Alle burde være som Daniele Conti.

Hvilken trener får sparken først?
– Tett finish her mellom Bolognas Franco Colomba, Chievos Stefano Pioli og Milans Massimiliano Allegri.

Hvem er Serie A’s dårligste spiller?
Erjon Bogdani? Og i forhold til seg selv om dere forstår hva jeg mener; Gennaro Gattuso. Bare sørgelig med Rino, håper han har mer igjen å kjelleren.

Og beste?
– Javier Zanetti. Enkelt.

Som i tilfellet med looks, så har vi blitt vant til mange vanvittige målfeiringer. Hvem drar i gang årets målfeiring?
– I Genova blir det øret til ”Grande Luha” som regjerer, til sammen med fingrene-mot-øyenene til Pazzini. Her finner du Serie A’s toppscorer 2010/11, i Genova altså. Byen. Håper Totti finner på noe nytt, tommelen har Tommy & Tigern-hud nå.

Og sist, men ikke minst… Hvem vinner Serie A 2010/2011?
– Det gjør Roma. Men kommer Zlatan til Milan så vinner de.

Vi takker Per-Jarle for praten og håper han har rett på siste spørsmål!