Roma tar imot Cesena i serieåpningen

Endelig er det klart for åpningskampen i Serie A 2010/2011. Roma tar imot nyopprykkede Cesena og må selvsagt betraktes som en soleklar favoritt foran sine hjemmesupportere i kveld. Det har vært en spennende sommer som Roma-supporter med konstant snakk om oppkjøp, samt overgangsdramaet man etterhvert har blitt vant til som Roma-supporter. Men i kveld er det alvor. I kveld handler det om de første poengene i serien. Og tre poeng… det skal vel Roma ta i dag?

Ranieri har sagt at laget trenger å starte med seier, og ingen Roma-supportere er nok uenig med det. Cesena er nok et ubeskrevet blad for de fleste, og får ingen takknemlig oppgave i sin første Serie A-kamp etter to opprykk på rad fra Serie C. Et Roma som kjempet som helter for å ødelegge nok en Scudetto-fest for Inter i fjor håper å ta det siste skrittet denne sesongen. Etter at Burdisso nettopp ble klar for klubben etter en litt VEL lang overgangssaga med Inter begynner ting å se lyst ut for Roma. Riktignok er Adriano ute i en måned, men med spillere som Totti, Menez og Vucinic i slag kan det bli stygt for Cesena om de får et tidlig mål imot seg. Julio Sergio er også tilbake for Roma, noe de aller fleste sikkert setter pris på etter at Lobont ikke akkurat sto som en helt i SuperCoppa-tapet mot Inter. Om det derimot blir klart at Julio Sergio ikke er fit nok for start, vil det altså bli Lobont eller Doni som får sjansen fra start i kveld.

Av spillere å legge merke til på Cesena kan nevnes Yuto Nagatomo som imponerte for Japan under sommerens VM. Ezequiel Schelotto blir også nevnt som en ung, lovende italiener. Ellers er navn som Antolioni, Bogdani og Appiah kjente navn, og Roma bør på ingen måte føle at de bare kan tusle gjennom 90 minutter og hente inn 3 poeng. Det har jo skjedd større overraskelser enn at Roma taper mot et nyopprykket Serie A-lag.

På midten er det ventet at Roma starter med De Rossi og Pizarro. Mens sistnevnte hadde en helt strålende sesong i fjor, håper nok alle med hjertet sitt i Roma at Daniele hever spillet sitt noen hakk fra fjorårets sesong. På topp satser nok Ranieri på Menez, Vucinic og Totti, mens det er ventet at Cassetti, Riise, Juan og Mexès starter i forsvaret, og Perrotta i den siste midtbaneposisjonen.

Forventede lagoppstillinger:

Roma: Sergio – Cassetti, Mexes, Juan, Riise – De Rossi, Pizarro, Perrotta – Menez, Vucinic, Totti

Cesena: Antonioli – Schelotto, Von Bergen, Pellegrino, Nagatomo – Appiah, Colucci, Parolo – Ighalo, Bogdani, Giaccherini

Forza Roma!