Skuffende start på sesongen

På et regnvått Olimpico åpnet Roma Serie A-sesongen mot Cesena, og var selvsagt forhåndsfavoritter mot et lag som er tilbake i Serie A for første gang siden 1991.

Roma åpnet kampen med å legge press på gjestene, og Vucinic stusset et innlegg på feil side av stolpen, og minutter senere valgte dommer Gava å ikke dømme straffe da Riise ble taklet av Schelotto, en avgjørelse som så absolutt kan diskuteres. Den påfølgende corneren endte nesten i at sjøhestene kontret inn 1-0, men avslutningen fra Nagatomo strøk forbi stolperota.

De Rossi var nær ved å sende Roma i ledelsen, men vår gamle keeper Antonioli vartet opp med en imponerende reaksjonsredning.

Både Totti og Mexes fikk fyrt avgårde et par brukbare skudd, men ingen lyktes i å score. Det gjorde heldigvis heller ikke Schelotto, som plutselig sto helt alene i Roma 16-meter og fikk tid til å vende og skyte (over). Med 20 minutter igjen av kampen erstattet Ranieri Menez med Taddei, og den brasilianske vingen smalt avgårde et hard skudd som Antonioli så vidt fikk parert. Returen havnet i beina på Vucinic, men den 40-årige Cesena-keeperen rakk på en eller annen måte å komme seg på beina og parere igjen.

De Rossi vek plass for Brighi, og Roma pøset på i angrep, uten hell. Både Totti og Vucinic var nær ved nettkjenning, og Okaka (som kom innpå for Perrotta) fikk ballen i beina etter et langdistanseskudd fra Totti, men Antonioli hev seg fram og slo ballen unna før den unge spissen rakk å skyte.

Like etter var Bogdani utrolig nær ved å sende hele Olimpico i sjokk da han kom alene med Julio Sergio og lobbet Roma-keeperen fra skrått hold. Ballen landet i nettet på feil side av stolen, men under en halv meter lengre til venstre og det hadde stått 0-1.

Det ble lagt til 5 minutter, uten at vertene klarte å utnytte det. Det gikk en kule varmt for enkelte mot slutten, og Totti pådro seg et gult kort etter en konfrontasjon med en Cesena-spiller.

En gedigen skuffelse for enhver Romanista, og vi får håpe dagens forestilling ikke på noen måte blir toneangivende. For i så fall går vi en tung høst i møte…

Roma: Julio Cesar; Cassetti, Mexes, Juan, Riise; Perrotta (Okaka 78), Pizarro, De Rossi (Brighi 74); Menez (Taddei 64); Totti, Vucinic

Cesena: Antonioli; Ceccarelli, Von Bergen, Pellegrino, Nagatomo; Appiah, Colucci, Parolo; Schelotto, Bogdani, Giaccherini