Cæsars hjørne – Bello Marco

Marco Borriello tok sine første steg i Napoli en gang tidlig på åttitallet og har etter sigende beholdt sitt napolitanske lynne siden. Det var imidlertid Milan som fikk øynene opp for Marco. Om det var pågrunn av hans bedårende utseende, sin fryktinngytende venstrefot eller kraftige fysikk vites ikke. Sikkert er det likevel at det er nettopp disse kvalitetene som har gitt ham ære og berømmelse drøyt 20 år senere.

Det skulle imidlertid gå noen sesonger før Borriello slo gjennom for fullt. Opphold i Treviso, Triestina, Milan , Empoli, Reggina, Sampdoria og Treviso igjen var ingen sukess for Borriello. Han begynte faretruende å ligne et talent som aldri skulle få sitt gjennombrudd. Så kom Genoa på banen.

I Liguria ble det 19 mål iløpet av en fantastisk sesong mellom 2007 og 2008. Borriello spilte seg inn i landslagsdiskusjonen og flere storklubber lå langflate etter ham da han sommeren 2008 gav Milan et nytt forsøk.

Forsøket i Milan skulle imidlertid ikke gå helt etter planen. Borriello pådro seg en skade tidlig I sesongen og det ble med 7 kamper og bare en scoring i Serie A. Det ble derfor stilt store spørsmålstegn ved Marco foran fjorårets sesong. Svaret ble 14 ligamål på 26 kamper, noen av dem blant de mer spektakulære som er scoret. Ta for eksempel en titt på scoringen mot Siena.

Karrierren til Borriello har ikke vært imponerende, med unntak av de nevnte sesongene i 07/08 og 09/10. Hans evne til å score fantastiske mål, utenomsportslige liv og sjarm har imidlertid gjort han til et yndet medieobjekt i Italia. I resten av Europa blir nok ikke dette reflektert på samme måte men Roma har i Borriello skaffet en potensiell fanfavoritt og storscorer.

Hans spillestil og målteft kommer til å passe perfekt for de gulrøde. Av hans største styrker foruten venstrefoten og fysikken er hans evne til å holde på ballen og gjøre ting på egen hånd. Til tross for sin kraftige fysikk er han likevel langt hurtigere enn eksempelvis Luca Toni som etter hvert under sin tid hos oss ble altfor stasjonær.

I Marco Borriello har vi fått en langt mer optimal spisspartner for Francesco Totti enn vi har hatt på svært lenge.. En av nøkkelfaktorene bak denne spådommen er hans personlige egenskaper. I motsetning til mange av de utenlandske spillerne som kommer til klubben har Borriello allerede mange gode venneri den evige stad, De Rossi, Totti og Perrotta for å nevne noen. Vi kan derfor forvente oss ting fra Marco allerede fra første stund.

Så kan vi jo bare håpe at han tar hestehalen tilbake…

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Cxlfi-AtM8Y[/youtube]